Monthly Archives: January 2014

Outo kalahavainto

outo_kala_IMG_5269Halveksun kaloja, koska ne uivat vedessä, johon Mikko Alatalo on pissannut. Niinikään pyydän tästälähin erityisiä – ja mahdollisesti ulkomaalaisia – kaloja, jotka näyttävät suomalaisilta mutta joilla on hampaat, pysymään kaukana verkoistani. Jos kuka tietää mikä kalalaji tämä on, niin ihan turha tulla tänne elvistelmään! Perustakaa oma luontoblogi jos olette kerran niin eteviä! Viette opettajalle omenoita ja heittelette välitunneilla pikkuvanhaa läppää rehtorin kanssa! HÄVETKÄÄ!

Sinitiaisen kelluntaa kaislameressä

sinitiainen_hukassa_IMG_4547

En kestä kuvien oikeissa alalaidoissa oleilevia, yleisiä pikkulintuja! Vaadin kuvan keskiosaan jotain jämäkkää lintua – ja isona! Sanokaamme merikotka. Mielellään tekemässä jotain todella erikoista, esim. fronside ollieta. Siinä saisi Reino mainetta ja kunniaa, ja kaikenmaailman Jari Peltomäet ja Markus Varesvuot kyselisivät nöyränä vinkkejä; kuinka tallensit sen – frontside ollien? Entä miten olet noin hieno ihminen? Reino vain kebabbia mutustelisi ja jakaisi tiedonjyväsen silloin, toisen tällöin; “Täytyy olla silmää, pojat, täytyy olla silmää!”

Joutsenen jännä jahti

kyhmyjoutsen_jahtaa_viattomia_isokoskeloita_IMG_1733Tätähän ei nyt sitten kukaan usko, mutta kuvan joutsen levitoi aavemaisesti tuohon asentoon jähmettyneenä kymmeniä metrejä pitkin vedenpintaa ja jahtasi noita isokoskeloparkoja. Uskon kyseessä olleen jonkinlaisen suprajohtavuuden. Tai okei en usko, mutta onhan tämä nyt NIIN VITUN TYLSÄ KUVA ETTÄ JOTAIN PITÄÄ YRITTÄÄ KEKSIÄ KUN HARVEMMIN TÄÄLLÄ SUOMESSA MITÄÄN KIINNOSTAVAA LINTURINTAMALLA TAPAHTUU TULEE MIELEEN POSTIMERKKEILY TAI SUOJALKAPALLO VAIHTOEHTOINA!

Perhonen tankkaamassa

perhonen_varkaissa_IMG_1443 copyJos vain voin jotain eläintä väheksyä enempää kuin lintuja, niin kyllä se on perhonen. Elää viisi minuuttia eikä vaikuta bruttokansantuotteeseen. Tulee mieleen, että nämäkin rahat olisi luontoäiti voinut laittaa vanhoihin kunnon peruseläimiin: susi, krahu ja vitut!

Espanjan oravan oudot elkeet

ulkomaalainen_orava_jurrissa_IMG_5221_lowres

“Tapannnn sinut tuskallisesti, ellet anna pähhhkinää!”, tuntuu uhoavan vaimon Espanjassa tallentama orava. Pelästyksissään vaimo kaivoi käsilaukustaan lentokoneesta jääneitä pähkinöitä ja antoi ne oravalle. Tarkkasilmäinen katsoja saattaa huomata pähkinöiden syönnin jälkeen lievän muutoksen samaisen oravan ilmeessä:

muka_mukava_orava_IMG_5253

En voi kyllin korostaa säännöllisen aterioinnin merkitystä verensokerin hallinassa. Enkä korosta.