Nohevan nokikanan aamutoimet

Kaikki linnut ovat perseestä, mutta nokikanat ovat aivan erikoisperseestä. Tässä kymmenen syytä:
1. Arka lintu. Ei olisi nokikanasta puolustamaan isänmaata, Suomi-konepistoolin sarja olisi liikaa ja rintamakarkuruus tosiasia. Kuvatessa tämä tarkoittaa, että ei päästä kahdeksaasataa metriä lähemmäs, eli jos ei ole 70 000 euron putkea, eivät luontokuvaajat korviaan lotkauta. “Vähän näyttää syttyiseltä mun mäkyyn Reinon kyvä, väi mitä sanöt Bärrtil?” EI SAA PUSSUTA TOISTA KUVAAJAA JOS ON SAMAA SUKUPUOLTA KÄDET PEITON PÄÄLLE BERTIL PESE MEIKIT!
2. Jos säätää valotuksen kuonon valkoiselle osalle, muu lintu menee pikimustaksi ja kaikki tietävät, ettei Reino ole mustan ystävä.
3. Jos säätää valotuksen mustaa osaa varten, valkoinen osa tulee loistavan valkoiseksi, joka on hyvä asia ja nyt PUHUIN ITSENI PERKELE PUSSIIN EI OLISI PITÄNYT SANOA KYMMENEN EI KUKAAN KEKSI KYMMENTÄ AUTTAKAA REINOA ANTAKAA JOKU SEKSIÄ!
4. Nokikana on kuin kompassi, eli kääntää aina pään varjoon kuvattaessa. Silmä ei näy. Onneksi filmi ei ole nykyään kallista. Tai varmaan on, MUTTA ÄLKÄÄ NIPOTTAKO SEMANTIIKASATA EN OSAA KIRJOITTAA SITÄ” NOPEASTI!
5. Jos kuka luontokuvaaja pääsee lähelle, alkaa nokikana kouristella ja ottaa erityisiä asentoja, jota en voi hyväksyä. Esim. tässä kuvassa linnun siipi on linnun takana (pitäisi olla sivulla) ja linnun toinen jalka on vielä taaempana (pitäisi olla alla toisen jalan vieressä). PERSE KENTTÄÄN TAI TULEE HAULIA TAPETUN LINNUN KUVAAKO TÄSSÄ HAETAAN?
6. Nokikanan pituus on 37–42 cm, siipien kärkiväli 70 cm ja paino 0,6–1,2 kg. HYVÄ ON KOPSASIN WIKIPEDIASTA EI KUKAAN KEKSI KYMMENT*Ä EI TÄSSÄ HIMASIA OLLA KORVAUKSETKIN OVAT HUONOMMAT EN TIEDÄ MITEN BLOGIIN SAA MAINOKSIA VAIKKA POHJAT ON 120 000 KÄVIJÄÄ PÄIVÄSSÄ VITTU MITÄ PORUKKAA!
7. Nokikana käy talvella ulkomailla, niin kuin Reino ei käy koskaan. Kaikessa ei tosin tarvitse Reinoa matkia, esim. vaimoon ET KANA PERKELE KOSKE! Tai koske vaan se oli viimeksi kaunis 60-luvulla ja jäkättää AIVAN VITUSTI MIKSI EI TULE KAUNIS NAISMALLI REINOA PELASTAMAAN HEVOSELLA RASVATTUNA JA TUKKA KIMALTAEN EROOTTISESTI LIIKKUEN EI SIIS LÖNKYTTÄEN NIINKIUN NYKYINEN VAIMO!
8. VIELÄ PITÄISI KOLME KEKSIÄ VAIKUTANKO JOLTAIN RUNOILIJALTA? Kuvaamataidon tunnilla vapaat aiheet olivat pahimmat; “Kekkksipä, Reinö, kyvä-äihe, ännä lyövyytesi virrrrata!” MIKÄ VITUN LUOVUUS MENE HELVETTIIN PUNAHIUKSINEN ISOKORVAKORUINEN LEHMÄ!
9. Nokikanaa on saanut metsästää Suomessa vuodesta 1980 lähtien. Metsästysaika on koko maassa 20. elokuuta – 31. joulukuuta. NO ON ON WIKIPEDIASTA ALKAA LOPPUMAAN ALAN OTTAMAAN HAPANTA KEKSIKÄÄ ITSE KYMMENES VITUN MONTESSORIVATIPÄÄT MINÄ EN LUO KUN LUNTA SATTUU SELKÄÄN KOLA ON PASKA LOPPU!

3 Responses to Nohevan nokikanan aamutoimet

  1. Niin – heh – kyllähän tuossa “nokkari” saa aimo annoksen ansaitsematonta “rapaa niskaansa”, nim. onhan se varsin viehättävä kaislikon kätköissä hiljaiseloa viettävä, rantakanoihin kuuluva vesiäinen, josta usein kuuluu vain metallinen “kök, kök” -ääni ruovikon ulkopuolelle 🙂 Itse tutustuin nokikanaan jo 1970-luvulla ja se tottavie olikin sykähdyttävää nuorelle “ornille”. Sittemmin laji on tullut tutuksi, kuten myös sen serkku liejukana. (Tiesitkös, että liejukanalla otsakilpi on punainen siinä missä se nokikanalla on valkea!!). Nämä ovat molemmat sellaisia “Maan hiljaisia”, jotka eivät ehkä kansalaisten piirissä saa aikaan sellaisia fenologisia sydämentykytyksiä kuin sataiset kurkiaurat tahi merikotkan sykähdyttävä ylilento, mutta omaa ekologista lokeroaan nekin luonnon suuressa värityskirjassa omin mustavalkoväreinsä täyttävät 🙂 🙂 :).
    PS. oletkos muuten nähnyt nokikanan juoksevan? Se se vasta onkin lystikäs näky, sen jalat ovat nimittäin ruumiin takaosassa joten se ei tottavieköön ole mikään lintumaailman Usain Bolt!!:):)&)!!

  2. Olen nähnyt nokikanan juoksevan. Se oli jännä tapaus, kun olin sattumalta kykkimässä kaislikossa niin nokikana ei huomannut minua ja sattui tulemaan minun ja rannan väliin NIIN KUSIN SEN PÄÄLLE SE JUOKSI MAALLE MINUN MAALLE HEITIN KIVILLÄ LYHTY SÄRKYI VAIMON LYHTY VOI VITUN NOKIKANAT oho näppisäänet oli liian kovat vaimo tulee pitää menä

  3. Noh, “No hard feelings 😉 “,uskoisin nokikanan ajatelleen tuossa tapauksessa, pitäähän aktiiviorninkin “keventää vesilastiaan” aika ajoin 🙂 🙂 . Se onkin muuten tarkkaa puuhaa, varsinkin muuttoaikoina, ts. uskaltaako lähteä kesken kiivaan muuttohavainnoinnin “pihan perälle”. Joskus saattaa käydä niin, että kun “luonto kutsuu” ornia, niin juuri sillä hetkellä kollegat näkevätkin jonkun sykähdyttävän huippurariteetin!!! Ja voi sitä noloutta, ja kenties toverillista ilkuntaa ja naljailuakin (sopivassa mittasuhteessa toki 😉 ) kun takaisin kömpivä orni saa kuulla juuri nähdystä – ja yksintein menetetystä ): ): – harvinaisuudesta!!!. Näin voi käydä, vaikka itse toimitukseen menisi vain minuutti!! Ihmeellisiä ja jännittäviä ovat lintujen tiet!! 🙂
    PS. Heh, taisi mennä hieman “vesirajan alapuolelle” tämä kommentti 🙂 😉 ?) 🙂 /)

Leave a Reply