Reinon luontokuvakoulu

karikukko_IMG_9680Koska luontokuvauksesta on tehty nykyään ihan VITUN MONIMUTKAISTA NIIN TÄSSÄ VÄHÄN PERUSASIOITA SAATANA ETTÄ OSAA NUTIPÄÄTKIN KUVATA!

1. TÄSSÄ OVAT YKSISELITTEISET OIKEAT ASETUKSET!

Kamera: Canon (vaihtuu Nikoniksi jos Nikon sponsoroi Reinoa ihan vitusti)
Malli: 6D (paras kuvanlaatu ja autofokus*)
Kuvauspylpyrä: M, koska se vihreä automaattimode ei ymmärrä hevosen vittua linnuista! Luulee että on synttärit tai lähikuva rumista lapsista! 
Kuvanlaatu:
RAW + JPEG, koska pääsee fuskaamaan.
Kuvaustyyli:
Sarjatuli. Vituiksi menee joka tapauksessa ja muisti on halpaa!
Tarkennus: AI Servo. Ei ehdi muuten kukaan skarpata vittu riekko meni jo!
Objektiivi: Mikä tahansa missä punainen raita ja yli 1500 euroa käytettynä, mielellään Canon EF 800mm f/5.6 L IS USM JOHON KELLÄÄN EI OLE VARAA!
Valotusaika: tasan 1/1000 sekunti. Muuten on epäselvä.
Aukko: Aina 10. Muuten on epäselvä tai pimeä.
ISO: 1000. Muuten tulee pimeä ja akka soittaa kotiin.
Objektiivin asetukset:
Stabilizer mode 2, koska ne on vittu lintuja ne lentää ei ne jää paikalleen ne kuolee jos ne ei lennä ruuan perässä idiootti!
– AF koska ei voi kukaan tarkentaa käsin nuorempana pystyi kuten pystyi pissaamaan kaaressa se on AF JA SILLÄ SELVÄ!
Helppo muistaa: 1/1000 sekunti, 10 aukko ja 1000 ISO. Mene vittu apukouluun jos ei tämäkään nyt jää mieleen! Syrjäydy oikein ja tule Reinon aitaa tuhrimaan JOS TAAS TULET SE ON POLIISIASIA EI VOI VITTUA PIRRTÄÄ TOISEN AITAAN JATKUVASTI!

*Joka muuta väittää on herkkuperse! Vain keskimmäinen piste ratkaisee, koska linnut on aina vitun pieniä keskellä kuvaa.

2. MITEN KUVATAAN?

Valmistautuminen

– Maastovaatteet päälle, hyvä myös venäläisten varalle. Vara-akku ja seitsemäntuhatta muistikorttia.

– Mene metsään, suolle tai rannalle

– Pidä kamera jo paikalle mennessä koko ajan tanassa ja hyvissä asetuksissa. Jos riekko tulee ON JO MYÖHÄISTÄ!

– On hyvä suunnitella reitti niin, ettei kulje aurinkoon päin, koska vastavaloon tulee parhaimmillaankin taidekuvia. “Ojentaisitko Bert punaviiniä, uskon inspiraation olevan imminentti!” Ja vitut!

Kun eläin tulee

– Usein ei tule, odota. Jos on myöhä, valehtele vaimolle, että on eläin, vaikka ei ole eläintä.

– On hyvä, jos eläin tulee oikealta, koska silloin aurinko osuu sen turpaan eikä pyrstöön. “Katsos kun on hyvin valaistu perse tuolla supikoiralla” on äärimmäisen harvoin kuultu lause luontovalokuvanäyttelyissä.

– Älä katso kuvaushetkellä aiemmin ottamiasi (rippi)kuvia, eläin ei ota jonotusnumeroa, vaan hujahtaa ohi hetkessä. Poislukien kuukkeli, joka on KÄSITTÄMÄTÖNTÄ ETTÄ ON ELOSSA EI VOI ELÄIN SEURATA IHMISTÄ KILOMETREJÄ JOS EI OLE KOTIELÄIN TAPPAKAA TAVATTAESSA ETTÄ EVOLUUTIO ETENEE!

– Jos hyttyset puree saattaa saada sympatiaa vaimolta. Aloe veraa älä anna laittaa se on tahmeata hyi HELVETTI MITÄ NE HIPIT KEKSII!

Nyt vasta se eläin tuleekin

– Aiemmin eksyttiin aiheesta, mutta kyseessä on esim. kurki tai joku muu kohtuullisen kokoinen vihaan pikkulintuja.

– Jos on sinisorsa, on tärkeä kuvata tarkasti, koska ne nauraa aina jälkeen päin mutta nauru ei satu jos sorsa on filmillä. Korjaan kennolla ja siitä muistikortille menee jotenkin tieteellisesti AIVAN SAMA NYT KUVATAAN!

– Ei kannata alkaa tulittaa liian aikaisin, tämän myös vaimo nuorempana sanoi, enää ei olla samassa makuuhuoneessa edes KYLLÄ ON REINON ELÄMÄ HELVETTIÄ!

– Jos tulittaa liian aikaisin, kameran välimuisti tulee täyteen ja sarjakuvaaminen VITTU TÄSSÄ LEPAKKOMIEHESTÄ PITÄNYT PUHUA loppuu juuri kun eläin on lähimmillään.

– Odota, kunnes silmänvalkuaiset näkyvät, jos olisi intiaani, joita ei Suomessa ole paitsi oli niitä elämäntapaintiaaneja EI KÄY REINON PIRTAAN POIS ISÄNMAASTANI HIPIT paitsi voitte jättää hippitytöt ei puhuta vaimolle.

Varsinainen kuvaaminen

– Eläimen lähestyessä on vielä hyvä varmistaa oikeat asetukset, eli aina: sarjakuvaus, AI Servo, 1/1000 sekunti, aukko 10 ja ISO 1000, objektiivissa autofokus ja Stabilizer mode 2. On hyvä opetella näppituntumalla objektiivin asetukset, koska VITUTTAA KUN VENÄLÄISTÄ SIRKUSKARHUA JOS ON MF PÄÄLLÄ EN VOI KÄSITTÄÄ MIKSI JAPANIALAINEN IHMINEN ON LAITTANUT VAIHTOEHDON?

– Kun eläin on vähän lähempänä kuin olisi mukavaa, aloita sarjatulen ampuminen. Kuvia tulee yleensä enintään seitsemän ENNEN KUIN SE VITUN MUISTIKORTTI ALKAA PYKIÄ JA SITTEN MENEE SEKUNTI PARI JUURI KUN ELÄIN ON LÄHELLÄ VOI VITTU EIKÖ VOI OLLA PAUSE-NAPPIA ELÄMÄSSÄ? Olisin pysäyttänyt 18-vuotiaana kun ei vielä ollut vatsamakkaroita ja vaimo näytti suhteellisen simpsakalta. Mmmm… HYI HELVETTI MILTÄ NÄYTTÄÄ NYT VAIMO onneksi ei tiedä tästä blogista täällä voin purkautua huhhuh tekeepä taas hyvää… Lapset on myös perseestä mutta nyt taas kuvausasia unohtui.

– Kuvia tulee siis enintään seitsemän, joten on hyvä ajoittaa ne niin, että kuva numero 4 räpsähtää peuran ollessa lähimmillään. Räps, räps, räps, RÄPS, räps, räps, räps. Mikä eläin niin sanoo? Kameraeläin? En ymmärrä mistä puhutaan!

– Tähtää aina nimenomaan silmään. En tiedä mistä johtuu, mutta aivan sama jos koko rusakko on yhtä liikemöhinää, niin jos silmä on terävä, niin voi kutsua taiteeksi. Jos taas vain korva on terävä, voi kuvalla heittää vesilintua. RUSAKKOA PITI KUVATA ENSIN PEURAA MIKSI TULI VESILINTU SOSIMAAN MEIDÄN ISIEN TALVISODASSA SÄÄSTÄMIÄ ELÄKEVARAINTOJA? Huhhuh…

Eläimen mentyä

– Voi vitun tollo ei se ole mennyt välttämättä kokonaan et ala katsoa nyt niitä rippikuvia SE VOI TULLA TAKAISIN! Koko ajan tarkkana, kuvat katsotaan vasta kotona!

– Hyvät luontokuvaajat ovat olleet metsässä kuulemma yli puolitoista tuntia kerrallaan. Ei vittu mitään järkeä. Vaimo hermostuu viimeistään tunnin kohdalla, lapset pitää viedä lätkätreeneihin ja hyttyset puree! PELASTA REINO AFRODITE ET VOI SIVUUTTAA REINON TUNTEITA!

– Kotiin kävellessä EI KATSOTA NIITÄ VITUN RIPPIKUVIA muuten tulee yleensä hirvi tai peura.

Jälkikäsittely

Ei ole ritarillista photoshopata JOTAIN VITUN KAKADUA SUOMALAISEEN KANSALLISMAISEMAAN EI SILLÄ OLE OLESKELULUPAA! On hyvä kuitenkin säätää vähän valotusta ja kontrastia, mutta jos liikaa tarkentaa jälkeen päin SE ON VITTU ÖLJYMAALAUS TAI JOS LAITTAA SATURAATION TAPPIIN NÄYTTÄÄ HUUMEHOMMALTA LOPETA!

3. Loppuun vielä realismia!

Kyttäsin koko vitun kesän merikotkaa, ei tullut alas, aina korkealla, paska harrastus, aloita PERKELE PILATES!

merikotka_IMG_0491_cropped

Jahas paska ohjelma ei anna laittaa tähän tägejä pistän sitten ne kostoksi tähän tekstiosaan:

Luontokuvaus, Lintukuvaus, Asetukset, Digikuvaus, Kamera, Objektiivi, Aloittelija, Lintu, Linnut, Lentävä lintu, Valokuvaus, Hyvät asetukset, Esimerkkiasetukset, Tarkennus, Valotusaika, Aukko, ISO, PERSE, AVIOLIITTO, PAINAJAINEN, PELASTAKAA, REINO, OLEN, JUMISSA, TÄGEISSÄ, LÄHETTÄKÄÄ, HAPANTAAAAAAA!

4 Responses to Reinon luontokuvakoulu

Leave a Reply