Mahdottoman harvinainen jalohaikara Medvastössä

vitun_jalo_haikara_IMG_5080_crop jalo_haikara_uhoaaIMG_5084Hehheh! Nyt saattaa muutamaa ammattihippiä vituttaa melkoisesti, sillä Reino kuvasi aivan helvetin harvinaisen jalohaikaran! Ei pesi Suomessa tämä, ei meidän verorahoilla mellasta! Hieno on ja uhkuu valkoista voimaa! Eikun helvetti siis ei ole hieno, koska on ulkomaalainen MUTTA JOSSEI SE NYT SAATANA TULLUT SELVÄKSI NIIN VALKOISET LINNUT OVAT TERVETULLEITA SUOMEEN KUNHAN OVAT SUOMALAISIA VALKOISIA LINTUJA EN NYT IHAN ITSEKÄÄN YMMÄRRÄ MIKÄ VITUTTAA KAIKKI VITUTTAA AUTO PUOLTAA LAPSET HUUTAA VAIMO EI ANNAnyt se tulee pitää lopettaa!

4 Responses to Mahdottoman harvinainen jalohaikara Medvastössä

  1. Niin, eteläiset lämpimät ilmavirtaukset tuovat meille nyt “roppakaupalla” vähän eksoottisempiakin lajeja, mistä tämäkin “jalis” on yksi esimerkki 🙂 :). On toki samaan hengenvetoon todettava, että näitä on nähty kyllä muuallakin, mm. Pirkanmaalla, (joka on muuten allekirjoittaneen “kotipesää”, mitä ornitologiseen tehotarkkailuun tulee!! ;). Mutta vakavammin on todettava, että lintufaunamme elää suurten muutosten aikaa. Ilmaston lämpiäminen muuttaa kokonaiskuvaa drastisesti lyhyessä aikayksikössä. Kukapa olisi vielä jokin aika sitten arvannut, että kanadanhanhet,valkoposket ymymym. aiemmin harvinaiset lajit yleistyvät milteipä puistolinnuiksi. Samaan aikaan monet suomalaiskansalliset, pohjoista lintufaunaamme leimallisesti luonnehtineet sykähdyttävät lajit kuten kuukkeli, riekko ja vaikkapa metso, elävät vaikeita aikoja :(. Niiden levinneisyyskartta kutistuu kutistumistaan ja aidolla luonnonystävällä on totisesti syytä huoleen, niin mukavilta kuin uudistulokkaat tuntuvatkin. Lienee pitkälti makuasia, mutta allekirjoittanut lukeutuu siihen ornitologijoukkoon, joka saa sykähdyttävimmät elämykset pohjoisten taigametsien “vaiteliaitten viisaiden” (lue: vaikkapa lapinpöllö, pohjansirkku, lapintiainen) dekoroimassa miljöössä kuin etelästä tulleiden äänekkäämpien ja kirjavampien, kieltämättä eksoottisempien ja iloisempien lajien joukossa. :), :).

  2. RAJAT KIINNI SAATANA TURHA TULLA VIEMÄÄN MEIDÄN FAUNI SEON MIELIKUIVITUSTA! Vaimon saa viedä, muttei kannata, koska nalkutus yltyy liikuttaessa. Lomamatkoja ei suositella lainkaan. Ei jälleenmyyjille. Loppu!

  3. Siinähän se kuvassa etualalla oma perussorsamme, sini-eli heinäsorsa (“planari l. Anas Platyrchincsos, lat. toim huom. ) tuntuu hieman “kallella kypärin” taivastelevan muukalaista elämänmenoa:) “Kyllä tänne kaikki mahtuvat, kunhan vain kunnioitamme toisiamme”, uskon tämän komean sorsakoiraan miettivän. Migraatiota, ekspansiota ja etabloitumista on lintufauna aina ollut tulvillaan, eli siinä mielessä ei mitään “uutta auringon alla.” Staijataan vaan me ornit mitä luonnon suuren temppelin smörgårsbord lintujen muodossa eteemme kantaa ja täytetään havisvihkot mitä mieleenpainuvimmilla ja sykähdyttävimmillä luontoelämyksillä!!:);)

  4. NYT EN YMMÄRRÄ SANAAKAAN MIGREENEISTÄ JA HAUISVIHKOISTA LOPOETA JA PUHU NORMAALISTI!

Leave a Reply