Outo lintu laiturilla

outo_lintu_laiturilla_IMG_6522Aivan sama mikä laji! Nyt haluan puhua avioliitosta. Meillä on sellainen ilmoitustaulu keittiössä, mihin voi laittaa puuttuvia asioita. Naimisissa ollaan oltu jo kolmisenkymmentä vuotta, joten kirjoitin siihen tänään “seksi”. Vaimo oli sen yliviivannut ja kirjoittanut siihen “bodattu aviomies”. Otan juurikin hapanta.

2 Responses to Outo lintu laiturilla

  1. Sixpack löytyy. Pöydältä.

  2. Noh, kyllä pikkuhiljaa alkavat “oudot linnut laiturilta” kaikota – niin nämä rantasipit kuin viklot ja muutkin “kahlurit”. On nimittäin niin, että syksy valtaa alaa ja lintufauna elää köyhtymisen aikaa varsin suuressa mittakaavassa :(. Ornitologille syksy on kuitenkin mielenkiintoista aikaa!! Erityisen haastavaakin sikäli, että monet linnut ovat syyspuvuissaan, jolloin tunnistaminen on melko/kohtalaisen/erittäin vaikeata. Näin esimerkiksi sorsien, nuorten kahlaajien jnejne. kohdalla. (Koetapas esim. erottaa lietteellä kahlaavasta sirriparvesta eri sirrit syysasusteissaan: lapin-, suo-, meri- ja ehkä pulmussirrikin, meilkoisen “kinkkistä” ja konstikasta , eikö totta 🙂 🙂 :)) Lisäksi liikkeellä on paljon nuoria lintuja joiden höyhenpuku poikkeaa aikuisista. Kyllä tottavie syksy on ammattilaisten aikaa!!! Keväällä voivat amatööritkin täysin siemauksin ihailla kiurun liverrystä ja kottaraisten parvimuodostelmaa, mutta syksy – se tottavie elähdyttää ja sykähdyttää ornitologin sydäntä kaikessa vaativuudessaan ja haastavuudessaan!!!! PS. vinkiksi aloittelijoille: lintuharrastus onkin parasta aloittaa alkukeväästä tai jopa talvella, jolloin lintuja on vähän ja ne oppii helpohkosti tuntemaan. Siitä sitten kevään edistyessä lajeja “tippuu” maisemaan lisää ja niiden oppiminen käy kronologisen luonnikkaasti:)

Leave a Reply