Hetki västäräkin elämästä

suprajohtava_vastarakki_lennossa

Tämä se on saatanan laiska eläin. Otin nimittäin kuvan lonkalta, kun tää pärähti ohi, niin kävi ilmi, että se istuu osanaikaa lennostaan. Kuva on siis täysin käsittelemätön, vaikkei siltä näytä. Ikäänkuin kuvitteelliset puhelinlangat laulaisivat, ja taivaalla loistaisi Katrihelena! Se on idylli!

5 Responses to Hetki västäräkin elämästä

  1. No, tuo teksti on pakko ottaa huumorina. Mutta sen verran asiaa tähän, että vaikka luontokuvaaja oletkin niin oletko koskaan seurannut västäräkin päivää? Se on aikamoinen uurastaja, jatkuvasti hyönteisten ja sudenkorentojen kimpussa – oikeastaan kesällä koko valoisan ajan (jota on aika paljon!!!). Jos sama työmäärä suhteutettaisiin ihmiseen niin siihen yhteen västäräkkiin saataisiin varmaan mahdutettua monen ahtaajan ja asfalttimiehen työt. Tavallaan epäreilua että yhdellä kuvalla (hienolla ja kalliilla vehkeillä otetuilla) voidaan saada luotua joku mielikuva linnusta, joka oikeastaan ei ole edes tosi. Mutta 100% symppis lintu, valtaosa meiltä jo talveksi kaikonnut, mutta aina joku uskalikko yrittää talvehtiakin. Niille peukkua!!

  2. Menisit töihin, uskon että nukkuu välillä.

  3. Tottakai linnut nukkuvat, en sitä tarkoittanutkaan. Jokaisen luontokappaleen on “ladattava paristoja”, jotta jaksaa päivän moninaiset puuhat. Lintujen kesään ei muuten meillä juuri joutoaikaa mahdu: Kun olet tullut väsyneenä muutolta, alkaa raivoisa taistelu reviireistä. Sitten muniminen ja poikasten ruokkiminen. Siinä vierähtää kaunein kesä ja sitten onkin sulkasadon ja syysmuutolle valmistautumisen aika. Aikamoista tohinaa.Luulisin että meillä ihmisillä on aika paljon helpompaa. Tiesitkö muuten että tervapääsky saattaa nukkuakin ilmassa? Lentäjät ovat nähneet poikkeuksellisen suurissa korkeuksissa liitäviä tervapääskyjä, ja se kertoo siitä, että ne nukkuvat siellä. Tällaisiakin sykähdyttäviä elämyksiä luonto voi meille tarjota!

Leave a Reply