Kajakkiretken satoa

spy_joutsen

Mitähän helevettiä se tämäkin kuikka kyttäs siellä pusikossa. Menin kajakilla ohi niin tuli sellanen olo, että kohta välähtää ja tulee lappu kotio! Nollatoleranssi, saatana!

6 Responses to Kajakkiretken satoa

  1. Öh.. tuo on kyllä kyhmyjoutsen. Ne on muuten aika äksyjä poikasaikaan, niin että varopas itse vaan siellä kajakkeinesi. Siitä kyllä plussat että liikut luontoystävällisesti etkä millään vesiskootterilla.

  2. EI OLE VARAA VESISKOOTTERIIN!

  3. Ja hyvä niin, sillä vesilinnut häiriintyvät varsinkin pesimäaikaan pikaveneistä, ja paetessaan jättävät munansa pienpetojen ulottuville. Ilahduttavaa kehitystä on tapahtunut kuikan suhteen. Se on oppinut elämään ihmisen kanssa (tai ihminen sen kanssa!) ja monilla järvillä rauhanomainen rinnakkaiselo sujuu nykyjään oikein mukavasti. Sen serkku, suolampien salaperäinen kaakkuri ei ehkä kärsi vesiliikenteestä, mutta on ollut harvinainen sekin. Nyt myös sen kanta osoittaa elpymistä. Kuikka ja kaakkuri ovat todella suomalainen parivaljakko: toinen kirkkaiden järvenselkien tunnelmallinen huutelija – toinen synkkien saloseutujen mystinen asukki. Tunnetko muuten kaakkurin soidinäänen? Se on alkuvoimaisuudessaan suorastaan karmiva kun sen kuulee kevätyön pimeydessä. Kuikan “kuik-ka” -huutelu on puolestaan suomalaisten kesäiltojen klassikko. Kuikka ja kaakkuri – siinä vasta pari!!!

  4. Saatan alkaa säästämään.

  5. Nuo kuvasi kaltaiset ruovikot ovat todellakin oikeita linnustollisia “aarreaittoja”. Rehevien merenlahtien lajimäärä saattaa nousta useisiin kymmeniin ja jos mukaan ottaa vielä rantaniityt ja reunametsät, voidaan päästä jopa kahdeksaankymmeneen pesivään lintulajiin! Näin ainakin etelä-Suomessa. Keväisin nämä paikat ovat lintuharrastajan unelmakohteita. Toukokuisena aamuna äänimaisema tuntuu olevat niin tulvillaan sirkutusta, piipitystä ja muita linnun ääniä että hyvä kun “itse sekaan sopii”. Kesällä toiminta rauhoittuu kun linnut hiljenevät pesimäpuuhiin mutta taas syksyllä muuttoaikana vilskettä riittää. Muuttoaikoina näillä lahdilla tavataan runsaasti pohjoista lajistoa: kahlaajia, hanhia ja sorsalintuja. Myös petolinnut viihtyvät niillä, sillä saalista riittää: suohaukan siluetti on täällä tuttu, samoin suopöllön. Mehiläishaukka saattaa pesiä reunametsissä ja silloin tällöin paniikkia alueen linnuissa aiheuttaa linnustomme todellinen mestarilentäjä muuttohaukka. Tiesitkös että se oli sukupuutttoon kuolemassa, mutta näyttää pelastuneen:):) Merenlahdet ovat antoisia retkeilykohteita kaikkina vuodenaikoina. “Ylös, ulos ja lahdelle!!”

Leave a Reply