Kalasääksen komea koppi

kalasaaksi_varkaissa_IMG_6778
SAATANA REINON LAHNA! ELLEI HETI TAKAISIN NIIN POLIISIASIA! MYÖS RAPUSSA TUPAKOINTI ON LOPUTTAVA TAI TUNNEN ISÄNNÖITSIJÄN! AFRIKASTA ON TURHA LENTÄÄ TÄNNE VIEMÄÄN MEIDÄN KALAT JA TYÖPAIKAT! NYT TARVIN HAPANTA VAIKKA VAIMO SANOO ETTÄ NÄKYY KUMPUNA! LOPPU!

5 Responses to Kalasääksen komea koppi

  1. No tottavie, nytpä tuli mukava yllätys valokuvan muodossa, nim. allekirjoittaneen ehdoton suosikkilintu kautta vuosien. Sääksi, eli kalasääski, eli meidän ammattilaisten kesken “Pandari” joka tulee luonnollisestikin linnun latinankielisestä nimestä Pandion Haliaetus. Mutta “rakkaalla lapsella on monta nimeä”:):). Kalasääski on jokaiselle vetten rannalla kesiään viettävälle tuttu mutta aina sykähdyttävä näky. Etäältä sen voi sekoittaa isoon lokkiin, mutta läheltä määritys on selvä: kotkien jälkeen suurin päiväpetolintummehan se siinä suvaitsee kunnioittaa läsnäolollaan havainnoitsijan näkökenttää!! Linnun saalistus on luku sinänsä; se lekuttelee tuulihaukkamaisesti paikallaan ja sitten syöksyy veteen, toisinaan nousee “tyhjin kynsin”, mutta usein vaikkapa juuri surkeankokoinen lahna kynsissään. Ja siitä alkaa matka hyvinkin kaukana olevalle pesäpaikalle. Voi vain kuvitella pesällä odottelevan puolison (vain koiras saalistaa, toim. huom!) motkotusta kun peninkulman takaa saapuva uros tuo poikasille surkean sintin!! Ei muuta kuin uudelle saalistuslennolle vaan!! Voi veljet, sääksestä riittäisi tarinaa niin ettei tässä housuissaan meinaa pysyä, mutta ehkä tämä riittää tältä erää.:) PS. Knoppitetona vaikkapa illanistujaisiin, harrastuspiireihin tai sitseihin on hyvä tietää, että nuoret sääkset viettävät kesätkin talvehtimisalueilla Afrikassa, vasta sukukypsät (lue: 3-v. ja siitä ylöspäin) linnut palaavat meille pesimään.

  2. Nimenomaan vaimot vaihtoon saatana!

  3. On pakko vielä lisätä sääksen äänivalikoimasta sen verran, että ne ovat kyllä merkillisen vaatimattomia linnun muuten melko majesteettiseen olemukseen nähden, nim. “Piy”, “Piääh” sekä “Pieeee”. Nämä äänet ovat leimaa-antavia varsinkin pesää lähestyttäessä, mutta varsinkin loppukesällä niitä voi kuulla sääksien kaarrellessa saalistuslennoillaan muutoinkin. Mutta tottavie, ne eivät tietämättömän kulkijan huomiota vaatimattomuudessaan millään muotoa kiinnitä, sykähdyttävän linnun äänet mennevät “peippojen ynnä muiden pienlintujen piikkiin.”

  4. Tuota naista en tunne, mutta mikäli asia todella noin on, niin onneksi olkoon:) Loppukesän läpitunkemattomasta sumusta järven- tai merenselältä kuuluva matala “Arr” on nimittäin leimaa-antavimpia ja sykähdyttävimpiä kesän ääniä!!! Ja juuri siitä “Ardean” (Ardea Cinerea, toim huom;)) usein ensinnä tunnistaakin; kenties lopulta myös itse lintu purjehtii näkökenttään laiskan vaappuvine lentotyyleineen ja hieman pöllömäisine suurine olemuksineen :);) Kiehtovia ja sykähdyttäviä elämyksiä tarjoaa meille kotimaamme lintufauna – paitsi visuaalisesti myös auditiivisesti!!!

Leave a Reply