Lintukauneutta Barcelonan eläintarhasta

riikinkukko_IMG_1146Riikinkukko on lintumaailman h.. Hhh… H.. JUMALAUTA EN KESTÄ EUROVIISUJA! SPANDEXEISSA HYPITÄÄN EIKÄ OLLA PARISUHTEESSA PERINTEISESSÄ MIELESSÄ! EI SAA PITÄÄ HAUSKAA ERITAVALLA TOTELKAA PUTINIA PAITSI KARJALA TAKAISIN!

5 Responses to Lintukauneutta Barcelonan eläintarhasta

  1. Heh, kyllä tottavie on värikylläinen ja pittoreski riikinkukon meille tarjoama väripaletti moninaisine vivahteineen ja sävyineen 🙂 🙂 Mutta samaan hengenvetoon on todettava, että tämä tällainen värien ilotulitus lintufaunassa on aika vieras meikäläiseen luontoon. Katsohan vain pöllöjä, haukkoja, varpuslintuja jnejne. – vaatimatonta maanläheistä terrakottaa, murrettuja sävyjä, ei koketeeraavaa väri-iloittelua vaan korkeintaan hillittyä pastellisävyä. Tietysti: meidän valtaosin harmaaseen ja ruskeaan luontoomme eivät kirjavat värit sovi: maastoutuminen on linnuille “elämän ja kuoleman kysymys”. Muutamia poikkeuksia toki tulee mieleen. Esimerkiksi räikeän keltainen kuhankeittäjä (Oriolus Oriolus) on kyllä melkoinen poikkeus meikäläisen lintufaunan värikartastossa. Mutta outoa kyllä, niin piilotteleva se on, että aniharva tätä kuusten latvustossa pesivää linnustomme “väriläiskää” on nähnyt. Sen sijaan sen ääni “kuha kiehuu” on monille Kaakkois- ja Järvi-Suomessa kesäänsä viettäville enemmän kuin tuttu:) 🙂

    • Oho! Ollaan kerrankin samaa mieltä! Minun mielestä varis on kunnon lintu, lokki on kunnon lintu, harakka on kunnon lintu ja varpunen on kunnon lintu, mutta kaikki värikkäät ja varsinkin kirjavat linnut ovat teennäisiä ja voivatkin näin ollen haistaa vaikka vitun!

  2. Lisäänpä tähän vielä räikeänä vastakohtana kuhankeittäjälle “niskasilmäisen” lehtokurpan (Scolopax Rusticola). Hautova emo hyvin vaatimattomine maastoonsopivine väreineen on niin hyvin maastoutunut lehtien peittämään keväiseen metsään, että se pelmahtaa lentoon vasta kun kulkija on astua sen päälle. Ja sen jälkeen se aloittaa teatteriesityksen, jota “Turkkakin kadehtisi” nim. siipeä riiputetaan ja leikitään vaivaista, jotta kulkijan huomio saataiisin kiinnitettyä muuanne 🙂 Heh. Ja hyvin tottavie kurppa onnistuukin tässä “kesäteatterissaan”, joka vetää kyllä vertoja monille huonommille puntilan isännille ja tuntemattomille sotilaille. 🙂 🙂 Näin monimuotoisia elämyksiä tarjoaa suomalainen luonto ja lintufauna – jokaiselle jotakin!!

  3. Kuhankeittäjä kuusikossa, onko tosiaan noin? Taitaa sitten olla meikäläisen vesijättömaalla sijaitsevalla haciendalla jotain sekundakeittäjiä, luultavasti Sodexon tai Amican henkilökuntaa.
    Sinne ne ovat koivujen ja lepänrotiskojen oksille pesäkorejaan pykänneet, kai sen vuoksi että olen kaljakorejani vahtinut silmä kovana, etteivät kaikkea vie.
    Muuten hauska elikko, joskus tulee katsomaan hyvinkin lähelle, jotta kuka siellä viheltelee, sitten kovan rähinän myötä pakenee havaittuaan tulleensa petetyksi. Olen minä lintua viisaampi ainakin.

Leave a Reply