Joutsenten herkkä hetki

joutsenet_synkassa_IMG_4712

joutsenet_sydan_IMG_4735

joutsen_polkee_kuin_tulpatonta_mopoa_IMG_4725

joutsen_kampeaa_kylkeen_IMG_4717

“Se olis sitten viiskymppiä, niin kuin normaalisti.”

2 Responses to Joutsenten herkkä hetki

  1. Kylläpä joutsenten – ja sorsalintujen ylipäätään – pariutumisrituaalit ovat kiehtovaa katseltavaa. Vaikka niissä liikutaankin hieman “vaarallisilla vesillä”, voi luonnonystävä tarkastella niitä viileän objektiivisesti (en tarkoita nyt kameran objektiivia, vaikka toisaalta voisin tarkoittaakin, heh 🙂 🙂 🙂 ) ajattelematta mihin niiden on tarkoitus johtaa. Eikä niiden seuraamiseen tarvita välttämättä joutsenia (vaikka kieltämättä ne alkavat olla jo melkeinpä “pihalintuja” yleisyydessään). Silkkiuikkujen soidinmenot ovat tottavie hauskaa katseltavaa nekin. Pari on vedessä vastakkain ja tekee liikkeitä järjestelmällisesti ja toinen toistaan matkien. Melkeinpä voisi kutsua sitä hyvin inhimilliseksi, joskin taitaa olla niin että me ihmiset matkimme tässä tapauksessa lintuja eikä päinvastoin 😉 Myös telkällä on tarjota samankaltaisia esityksiä: lintufauna tarjoaa tottavie sykähdyttäviä elämyksiä keväisin !! Tuntuu kuin koko maailma olisi täynnä ääntä, melskettä ja tohinaa. Pesimäpuuhat on saatava käyntiin, pesä rakennettava ja poikaset hoidettava. Tämän kaiken touhukkaan uutteruuden keskellä kulkee luonnonystävä luontoa kunnioittaen ja hiljaa tarkkaillen!!!

    • Jeesus mitä rytyyttämistä! Pois minun rannasta menkää Natura-alueelle siellä voi hipit katsella! Ei minun nuoruudessani EIKÄ KESKI-IÄSSÄKÄÄN JOS SE MINUSTA RIIPPUU PERKELE HOUSUT JALKAAN JOKA IIKKA!

Leave a Reply