Vesilinnun elämää

merimetso_mesoo_turhan_tahden

En voi lakata ihmettelemästä sitä, että valokuvassa vesi pysyy ilmassa, vaikka tosielämässä se putoaa maahan. Merimetsot puolestaan ovat viekkaita paskiaisia, en antaisi lompakkoani heille. Kukahan tätäkin lukee.

4 Responses to Vesilinnun elämää

  1. En tiedä koskeeko tuo merimetsokommentti niitä yleisesti vai onko tuo huumoriasi. Mielestäni merimetsoja vainotaan aivan turhaan, ja tuntuu että ihmisillä on jonkunlainen lähtökohtainen negatiivinen asenne niitä kohtaan. Ne eivät ole tehneet pahaa kellekään, syövät roskakalaa jne jne. Joo, ymmärrän kyllä että jotkut ulkoluodot ovat niitten jäljiltä aika karussa kunnossa, mutta niin on ihmistenkin. Meidän pitäisi oppia elämään sopusoinnussa kaikkien luontokappaleiden kanssa, eikä vain niiden, jotka me koemme “söpöiksi” tai “hyödyllisiksi” tai “uljaiksi” (vrt. merikotka). Kuva on kyllä onnistunut.

  2. En ymmärrä mitä virkaa on ylipäänsä linnuilla, merimetsoista puhumattakaan. Nimikin on typerä, oikeat, aidot metsot eivät elä lähelläkään merta. Vähän niinkuin erämääsilakka tai vuoristonorsu. Joku roti olisi oltava nimeämisessäkin, jos saan pyytää!

  3. Lintujen ja muiden luontokappaleiden nimeäminen perustuu Carl von Linnen taksonomiaan. Siinä lajeille annettiin sukunimi ja sitten lajinimi. Esim. merimetsolla se on Phalacrocorax (=suvun nimi) Carbo (=lajin nimi) eli siis Phalacrocorax Carbo. Hyvin kuvaava muuten ainakin tuo jälkimmäinen: Carbo käsittääkseni viittaa hiileen, ja hiilenmustahan merimetso todentotta on. Mitä suomenkielisiin nimiin tulee, nimet ovat vakiintuneet vuosien saatossa. Mutta kyllä latinankielisistä nimistä löytää aikamoisia hauskuuksiakin. Esim. monille tuttu merenrantojen mekastaja, meriharakka, on latinaksi “Haematopus Ostralegus” eli: “verijalkainen osterinsyöjä”. Taidatkos sen paremmin sanoa!

  4. Meriharakka on realistinen ja hyvä nimi, kunhan ei sitten elä järvellä. Verijalkainen osterinsyöjä kuulostaa Sherlock Holmesin teokselta, jonka tähden en arvosta sitä. Kirjat kirjoina ja linnut lintuina, näin on kautta aikain ollut hyvä.

Leave a Reply