Komeaa kurkien kiitoa

harhaiset_kurjet_IMG_3900Aivan rauhassa ajelin Teijossa moottoriveneellä niin EIKÖ SIINÄ JUMALAUTA LÄHDE HATTU PÄÄSTÄ KUN LENNETÄÄN MATALAMMALLA KUIN ON SOVITTU MISSÄ VIIPYY LENNON JOHTAJAT LAKOSSA JUMALAUTA KURJET HYPPII SILMILLE MISSÄ VIIPYY ILMAVOIMAT “SIIVELLÄ TUNNISTAMASSA” JYRKI KATAISTA MAASSA JUMALAUTA JOKA IIKKA KAHVILLA HAPPINAAMARIT PÄÄSSÄ KATSOTAAN TOP GUNIA! Kekkonen oli siitä hieno mies, että olisi laittanut nämäkin kurjet kertausharjoituksiin, jos ei muu olisi auttanut. Hieno mies ja kova naistenmies niin kuin Reino, paitsi vaimo estää.

5 Responses to Komeaa kurkien kiitoa

  1. Ennen niin mystinen ja mahtava saloseutujen ja takamaan soiden asukkki – kurki – on tottavie yleistynyt viime aikoina, eikä vähiten sen ansiosta, että se on soiden asemesta vallannut pesimäalueikseen myös rantaniittyjä ja jopa pelto-alueita 🙂 🙂 Tämä onkin koitunut tälle pitkäkaulalle kenties jopa olemassaolon pelastavaksi faktuaaliseksi seikaksi, sillä joku vuosikymmen sitten kurjet olivat kovaa vauhtia harvinaistumassa soiden ojitusten myötä. Niinpä on syytä olla tyytyväinen jos kurki tuolla tavalla pääsee “yllättämään takavasemmalta”; majesteettinen kevääntuojahan se siinä lentää arvokkaasti. Ja on todettava myös, ettei yleistyminen ole vähääkään syönyt linnun arvokkuutta:) Aivan yhtä sykähdyttävä luontokokemus on kurjen näkeminen “arkioloissa” kuin tiettömien taipaleiden takana, vaikkapa upottavalla aapasuolla. PS. Tiesitkös että Afrikassa on “The Big Five” (vapaa suomennos: “viisi suurta”, lue: leijona, sarvikuono, elefantti, buffalo, leopardi). Meidän linnustossamme voisi saman logiikan mukaan olla “The Big Three” suom. “kolme suurta”: eli huuhkaja, maakotka ja kurki – saloseutujen sykähdyttävät suurlinnut – yhä edelleen!!!

  2. MInä sanon mitä on Suomessa suurta: Reino, Reino ja Reino! Niin tietää kakki naiset!

  3. Mainittakoon vielä, että näihin aikoihin nämä pitkäkaulat alkavat nekin pikkuhiljaa kerääntyä pelloille ja rantaniityille. Viljanpuinnin jälkeen elokuulla saattaa sänkipelloilla nähdä monisatapäisiä kurkilaumoja apetta etsimässä. Tiesitkös, että poikaset on melko helppo erottaa joukosta muita tummemman värityksen johdosta 🙂 🙂 Pian sitten koittaakin aika jolloin parvi kohoaa siivilleen, muodostaa aerodynaamisesti mielekkään auran ja poistuu “ilmatilastamme”. Melkoisen vähin äänin muuten, verrattuna esim. keväiseen riemuisan meluisaan saapumiseen 😉 Usein havainnoitsija äkkääkin pään yläpuolelle ehättäneen auran vasta vaimeista “krr,kr” -kurkkuäänistä. (Tämä ei toki koske ammattitasoista havainnoitsijaa; hänellähän ovat hoksottimet auki kaiken aikaa, eikä iso parvi näinollen pääse “yllättämään”) Olisiko niin, että hieman suruissaan kurjet jättävät pesimämaansa ja suuntaavat “muille maille vierahille”??!!! Vähän surumielinen olo tottavie tuleekin, kun näkee kurkiauran painuvan etelänpuolen horisonttiin syysauringon laskiessa ja kullatessa maan, tietäen (siis havainnoitsija) että vasta keväällä nähdään ja siihen on kovin pitkä aika 🙁 🙁

  4. Ohhoh että hapan maistui eilen! En kyllä muista kirjoittaneeni tuota edellistä kommenttia, mutta kukapa muukaan se olisi voinut olla. Yksinäinen Reino parka, ei ole ketään Reinolla, yhy-yhy, ei ole PERKELE ETTÄ ISKEE KRAPULAA NYT VIHA PÄÄLLE JA SAUNAAN!

  5. Tolt ylemmält uupuu laskusiiveke :O

Leave a Reply