Sorsat aikaisella soitimella

sinisorsa_rankaisemassa_IMG_0009

Eilen ihan rauhassa kävelin Töölonlahdella niin alko tapahtua sorsat nyökytteli ja panemiseksihan se meni soitin poliisit niin ne sano että eläimet saa panna ei saa lapset näkee tulee murhaajia ja ei voi kehittyä Päivi Räsäsen ohjeiden mukaan ja VIINAA JUO YÖKERHOISSA VALVOTUISSA OLOSUHTEISSA KADULLE SIITÄ JOKA SORKKA!

18 Responses to Sorsat aikaisella soitimella

 1. Niin ..hmmm.. luonnonilmiöitä sarjassamme “joilta ei voi silloin tällöin välttyä”. Luonnollista toimintaa, luonnollisesti, mutta ymmärrän kyllä kiusaantuneisuuden, joka läikähtää luonnontarkkailijan sisimmässä tämänkaltaista… niin… sanottakoon se nyt suoraan ja kaihtelematta: parittelutoimintaa nähdessään. Ehkä helpottaa se tietoisuus, että linnut ja muutkaan eläimet eivät tästä toiminnasta sanottavammin nauti (näin on lukuisissa tutkimuksissa todettu) eli kyseessä on puhtaasti ja nimensä mukaisesti suvunjatkamistoimi. Sellaisena viileän tarkkailijan on se nähtävä ja totta puhuakseni sellaisena hänen olisi myös oma vastaava toimintansa ymmärrettävä. Mutta nyt liikutaan niin sensitiivisillä ja itsellenikin osin vierailla alueilla, että pidemmittä puheitta “tämä tästä”. Ylös, ulos ja luontoon, se vie ajatukset muuanne!! Katse tiiviisti taivaalle, siellä ei tämänkaltaista toimintaa näe: ainoastaan kohti pohjoisia pesimäbiotooppeja kiiruhtavia parvia, nyt on paras aika muutontarkkailulle ja sen muodossa ainutlaatuisen sykähdyttäville luonnonilmiöille 🙂

  • “Ylös, ulos ja luontoon, se vie ajatukset muuanne!! Katse tiiviisti taivaalle, siellä ei tämänkaltaista toimintaa näe – -”

   Täytyy huomauttaa, että asia ei ole aivan noin kuten sanoit. Varsinkin luonnossa ja aivan erityisesti näin kevään kynnyksellä näiden nimenomaisten puuhien silminnäkijäksi joutuminen on kovin todennäköistä. Taivaallekaan tuijottamisesta ei ole apua, sillä on olemassa eräs koko Suomen alueella esiintyvä lintulaji, joka lisääntyy juurikin ilmatilassa. Kyseessä on eräs pienikokoinen ja vikkeläliikkeinen lintu, ja ornina arvasitkin ehkä jo mikä laji tässä on kyseessä. Kyllä, tervapääsky! Myös erinäisten haukkojen ja kotkien lisääntymisestä ilmalentojen aikana on ollut huhua, mutta ymmärtääkseni tämä on osoitettu epätodeksi. Käytännössä on kuitenkin todettava, että laput silmille tai muuten kukaan ei ole keväältä turvassa.

 2. Kaikki vaan panee kokoajan kyllä menee polla sekaisin en kestä MISSÄ ON REINON NAISET?

 3. Hukuttamiselta tuo ennemmin näyttää eikä panemiselta. Siinäkin mielessä toki hyvä että yritit parhaasi tehdäksesi tästä poliisiasian.

  • KYLLÄ EI OLE POLIISIA MAILLA HALMEILLA KUN PANNAAN! MISSÄ ON VIRANOMAINEN? VIRANOMAINEN ON PANEMASSA VIRKA_AUTOSSA! VIE MEIDÄN NAISET! EI OLE REILUA REINOLLE!

 4. Parinmuodostus on keväällä kiihkeimmillään ja luonnossa yleensä koiraat löytävät naaraat ja pesintä on tosiasia. Toki usein käy niinkin – varsinkin vähälukuisilla lajeilla tai lajeilla jotka ovat levinneisyytensä äärirajoilla – että koiras jää “lehdellä soittelemaan” ts. ei löydä pariutumiskumppania. Esim. yölaulajat, jotka saapuvat meille usein vasta kesä-heinäkuussa (En tarkoita nyt tanssilavojen yölaulajia, toim. huom 🙂 🙂 jäävät usein pariutumatta.) Koiraat hakeutuvat yleensä näkyville paikoille, lajityypillisesti esim. kerttuset korkeiden korsien yläosiin, kirjosieppo laulaa oksalla kuuluvaa säettään ja houkuttelee sitämyötä naaraan paikalle, viirupöllön salaperäisen haukahteleva vu-huu-huu kaikuu kevätyössä ja “tekee tehtävänsä.” – Niin, ottakaamme oppia luonnon tarkoituksenmukaisuudesta ja elegantista vähäeleisyydestä ja toimikaamme itsekin sen – eli oman luontomme! -mukaan. Näin lopputulos on aina lajin kannalta toivottava, joskaan ei aina välttämättä yksilöiden.

 5. Nyt jäitä hattuun ja ehkä muuallekin 🙂 On säilytettävä viileä tieteellinen objektiivisuus, muutoin havainnointikyky kärsii ja vihkoon kirjataan epähuomiossa havaintoja joiden varmuusaste ei ole riittävä. Olavi Hilden-Pentti Linkolan Suuri Lintukirja (1. painos v. 1961, tehty ruotsalaisen alkuperäisteoksen mukaan, mutta voimakkaasti Suomeen adaptoiden) tai 12. osainen kotimainen mestariteos Pohjolan Linnut Värikuvin (v. Wrightin piirroskuvin toim. huom.) ovat teoksia joihin ornitologi voi yön tunteina syventyä ja valmistautua seuraavan päivän retkeen. Ne pitävät ajatukset koossa ja mielen reippaana, voin suositella 🙂

 6. JUMALAUTA SE PANEMINEN LOPPUU Ei VOI KUKAAN PANNA KOKO AJAN KAUHEETA JYYSTÖÖ REINON PÄÄ HAJOO AAAAAAAA”!

 7. Hyvää ja ensiluokkaista havainnointia nimim. Torkko, tuo tervapääsky jäi tosiaan mainitsematta osin tarkoituksella koska se kuitenkin on eräänlainen poikkeama, lintumaailman kuriositeetti monessakin suhteessa: sehän paitsi suorittaa tätä teemana olevaa toimintaa, myös nukkuu, ruokailee jnejne lennossa. joten jättäkäämme se omaksi luvukseen ornitologian suuressa kirjassa – joskin tottavie mielenkiintoiseksi sellaiseksi:) Mitä petolintuihin tulee, niiden ei ole todettu harrastavan varsinaista suvunjatkamistoimintaa ilmassa, mutta varsin uskaliaita ilmaesilekkejä kylläkin. Esim. hiirihaukkakoiras saattaa pudottaa soidinlennon kiihkeimmässä vaiheessa taidokkaasti myyrän tulevan puolisonsa nokkaan – siis ilmalennossa!! Suuri on tarkkuus ja tarkoituksenmukaisuus!! Ottakaamme oppia luonnon monimuotoisuudesta ja kekseliäisyydestä myös tässä suhteessa, me ihmiset!

  • Mitä maksaisinkaan voidakseni nähdä omin silmin mitä seuraa, kun vaikkapa jossain yökerhossa mies heittäisi myyrän ihailemaansa naista kohti… Paljon. Paljon maksaisin.

 8. MISSÄ MINUN NAISET VASTATKAA SIIHEN TIETOVIISAAT?

 9. Niin ja heh:) luulisin kyllä että luonnossa reippaasti harrastamalla törmää lopulta “siihen oikeaan” – mikäli on törmätäkseen 🙂 Kannattaa kuitenkin muistaa että moni “orni” etsii “putkeensa” esimerkiksi pikkukiljukotkaa, mutta jos ei sitä retkillään kohtaa, niin asiaintila on vain hyväksyttävä. Löytyy ehkä sitävastoin meriharakka jnejne. Luontoäiti on meille luonut kauniin lintufaunan ja myös ihmisfaunan – nauttikaamme siitä tietoisuuden tasolla, vaikka emme itse konkreettisesti pääsisikään sen avonaisesta tarjoomasta haluamallamme tavalla ja haluamassamme laajuudessa koskaan nauttimaan.

 10. Nyt alkaa vähän kierrokset laskea EI JUMALAUTA VIELÄ ISKEE KIPINÄÄ ETTÄ JOS JOKAPAIKASSA huhhuh kebab kyllä tässä jo helpottaa. Kyllä on hieno aine kebab tulee turvallinen olo. Oikeen alkaa silmäluomet tuntua jo mukavan raskailta KUKA PANEE mmmmm nyt taitaa tulla uni

 11. mmmmm KEBAB mmmm…

 12. Mä olin tollai illalla ja aamulla, ah naisen elämä on ihanaa…

Leave a Reply