Mänty pukeutuu suruvaippaan

suruvaippa_IMG_1599Hehheh! Olettekos kuulleet perhosensiipiefektistä? Jos Reino pieraisee, niin Kiinassa sataa paskaa! Kiinalaiset eivät muuten ole mitään ruudinkeksijöitä! Tai äh.. No helvetti, ovat kieltämättä, eipä tunnu taas blogailu nyt oikein lähtevän! Yritetäänpä toiselta kantilta: yksi Jari-Veikko laski joskus kouluaikoina, että jos kiinalaiset hyökkäisivät Suomeen kuuden ihmisen levyisessä jonossa, niin ei auttaisi, vaikka kuinka puolustusvoimamme ampuisi kellon ympäri. Kiinalaisia näet riittäisi ikuisesti, koska moinen ei oleellisesti vaikuttaisi heidän väkilukuunsa. Siinä vanhat “Millo hänen pääsä varjo sattuu tuon pienen närreen kohal, nii sillo hänel tullookii noutaja.” -doktriinit eivät päde. Ehdotankin siis rauhallista rinnakkaiseloa kiinalaisten kanssa. Hienojen, jalojen, kauniiden ja älykkäiden kiinalaisten kanssa, jotka ovat käyneet avaruudessa ja Suomen vallattuaan harkitsevat varmastikin Reinosta kuningasta. Reinosta jos kuningas tulee, niin kuin ilmeisesti nyt siis tulee, niin tulee muutamastakin asiasta kuolemanrangaistus Suomeen:

1. Kartan jos piirtää ilman mittakaavaa, vaikka pienenkin tai viitteellisen. SAATANA EI PIIRRÄ! EI OLE JÄRKEÄ! EI TIEDÄ REINO KÄVELLÄKÖ 10 METRIÄ VAI 20.000 KILOMETRIÄ. OHIMO TYKYTTÄÄ JUMALAUTA! Jos taas kävelee yli 20.000 kilometriä, NIIN MENKÄÄ TOISTA KAUTTA!

2. Elokuvissa jos mölisee, kun 700 ihmistä ei mölise. OLETTEKOS LASKENEET, MITÄ SEURAA, JOS 700 ihmistä mölisee kukin kahden minuutin ajan hyvässä sotaelokuvassa? SEURAA 1400 MINUUTTIA MÖLINÄÄ 140 MINUUTIN ELOKUVSSA, ELI KYMMENEN JUKURIPÄÄTÄ ÄÄNESSÄ KOKO AJAN EIKÄ JUONESTA SAA SELVÄÄ! KUKA AMPUI KENET? EN TIEDÄ KUN NEITI B VASTASI PUHELIMEEN JA KESKUSTELI KUUKAUTISISTAAN! Oli kieltämättä pitkä elokuva, mutta EI SUJU ARITMETIIKKA KIIHDYKSISSÄ REINOLTA!

3. Lentokentällä (ulkomaan terminaaleista en ole varma, koska lennän vain Suomessa) jos seisoo ihan hihnan vieressä, NIIN MILLÄ JUMALAUTA NÄKEE KUKAAN MUU, MILLOIN LAUKKU TULEE? LENTÄMINEN ON MUUTENKIN HELVETIN EPÄLUONTEVAA JA KÄDET HIKOAA, EIKÄ LIPSUVA LAUKKU TAHDO HIHNALTA NOUSTA! NYT KAIKKI POIS EDESTÄ, PYSYKÄÄ VÄHINTÄÄN METRIN PÄÄSSÄ HIHNASTA NÄKYVYYDEN TAKAAMISEKSI JA MENKÄÄ VUOROLLANNE!

4. Porttikongeihin jos kusee pääkaupunkimme Helsingin keskustassa. TÄÄLLÄ ASUU IHMISIÄ! EN MINÄKÄÄN JUMALAUTA AJA MAALAISTALON PIHAAN JA VIRTSAA RAPPUSILLE! MENKÄÄ MAALAISET KOTIINNE MUUTENKIN HELSINGISTÄ! Tai tavallaan olette hienoja ihmisiä, koska kunnioitan perinteitä ja ylituotantoa ja teillä ei ole naamakoruja, MUTTA SE JATKUVA PORTTIKONGIIN KUSEMINEN SAA LOPPUA!

5. Porttikongin eteen jos parkkeeraa. SIELLÄ ON JUMALAUTA SATA IHMISTIÄ AUTOINEEN JUMISSA SILLÄ AIKAA KUN PENA HAKEE PUNKKUA! PARKKEERATKAA SATA KERTAA MIELUUMMIN JALKAKÄYTÄVÄLLE TAI KERAVALLE MUTTA PORTTIKONGIN ON PYSYTTÄVÄ AJOKELPOISENA! PENA PUNANENÄ VOISI MUUTENKIN JUOPOTELLA VÄHEMMÄN, NIIN SAISI NAISIA!

6. Vakavaa alinopeutta jos ajaa yksikaistaisella (lähinnä Hangon-) tiellä. MENKÄÄ VITTUUN KÄKKIMÄSTÄ SIITÄ, haluan sotamuistomerkeille, joita tällä suunnalla on useita! TAJUATTEKO, ETTÄ AIHEUTATTE YHTÄ PALJON OHITUSTILANTEITA, KUIN JOS AJAISITTE VAKAVAA YLINOPEUTTA, mutta näin menetellessänne pakotatte ohituksiin myöskin sellaiset ihmiset, jotka eivät paljon yleensä ohittele eivätkä hommaa osaa. TE OLETTE MAANTEIDEN SYÖPÄ!

7. Ulkomaalaista, valmiiksi suosittua hittimusiikkia jos soittaa verorahoilla YLEisradiossa. MITÄ HELVETTIÄ, SEURAAVAKSI VALTIO VARMASTI JAKAA JO-SUOSITTUJA NUORISOVAATEMERKKEJÄ MYYMÄLÖISTÄÄN ILMAISEKSI VERORAHOILLA! PENTTI, TÄSSÄ SINULLE LEVIKSET, KOSKA NÄMÄ OVAT SUOSITTUJA AMERIIKASSA! TASAPÄISTY, PENTTI, TASAPÄISTY! Tosin Pentille voisi tehdä hyvää tasapäistyä, koska viimeviikolla tuli vähän basehypättyä ja tukkakin tuli taas värjättyä beigenoranssiksi. PENTILLE VOITTE SOITTAA, MUTTA SE ON POIKKEUSTAPAUS!

8. Vaimo tulee pitää lopettaa

 

8 Responses to Mänty pukeutuu suruvaippaan

  1. Vaimosta tuli mieleen, että laskimme kerran vaimon ja lapsien kanssa henkilötunnuksen loppuosat yhteen, kerroimme ne kahdella ja tulokseksi tuli jotain kuudensadan paikkeilla. Illemmalla käytiin sitten naapurissa pizzalla.

  2. Mä laitan tolleesti ens kerralla meikit kun lähen baariin… Tosin pieni pelko persauksissa, että jos flaksi tästä nyky meiningistä vielä kasvaa, niin joudun ostamaan puhelimeen lisämuistin, jotta kaikkien uusien miesten yhteystiedot sinne mahtuu eikä puhelin muutenkaan ruuhkaudu liikaa… Onkohan ne kalliita?

    • En usko, että miesten yhteystiedot on kalliita. En tosin tiedä tarkasti, koska en pelaa molemmissa joukkueissa. Itseasiassa avioliiton takia tuntuu lähinnä, etten pelaa kummassakaan joukkueessa. Tulis tauti ja tappas!

  3. Niin, hyvin vaikea nyt kommentoida avaajaa, mutta sitävastoin ottaisin esille poikkeuksellisen aikaisen kevään monine aikaisine muuttajineen sekä ennätyksellisine sekä osin kummallisinekin luonnonilmiöineen. Tilastojen mukaan näin aikainen kevät on viimeksi koettu 30 vuotta sitten, joten olemme tottavie todistamassa aika erikoista luonnonilmiötä!! Kun muistamme esim. viime vuoden maaliskuuta (joka oli ennätyskylmä, toim huom) ja vertaamme sitä nyt tulevaan, voimme todeta että “vuodet eivät ole veljeksiä” (tai jos ovat, niillä on tottavie eri vanhemmat:)) Ornitologille tämä on tietysti varsin kiehtovaa. Havaintovihkoon kertyy jonain vuonna (X) maaliskuulta tuskin mitään “haviksia” , kun taas tänä vuonna (Y) on otaksuttavissa että vihkoon viedään melkoinen määrä saapumisennätyksiä!! Mikä on sinun veikkauksesi? Itse rohkenen epäillä että kuulemme kuovin huutoa jo maaliskuun puolivälissä (norm. huhtikuussa!), haarapääskyn saapumisennätys 30.3 lyötäneen sekin. Entäpä käki? Noh, on todettava että mitä pidemmälle kevät etenee, sitä vähemmän lajit ovat säästä riippuvaisia ja viimeiset saapuvat joka vuosi melkeinpä samoina päivinä, jos ei samalla kellonlyömällä. (Tässä tapauksessa “käkikellonlyömällä” :):):) Mutta mielenkiintoinen “ornikevät” on tulossa!!!

    • Oma veikkaukseni kevääseen liittyen on, että lapset sairastelee, akka nalkuttaa ja volvo puoltaa. Näistä voin lyödä vaikka vetoa. Linnut saapuvat etelään todennäköisesti silloin, kun joku kaveri lainaa kameraa tai akka pakottaa lappiin hiihtämään. EN KÄSITÄ HIITÄMISTÄ, MOOTTORIKELKKA ON KEKSITTY!

  4. Otanpa “kopin” tuosta moottorikelkasta. Se nimittäin on Lapissa jo niin yleinen kulkupeli, että tuskin minnekään pääsee ettei sen surina kaiu korvissa. Myönnetään, se on korvaamaton kulkupeli, mutta tässä tulee miettineeksi: mitä jatkuva meteli aiheuttaa Lapin herkälle lintufaunalle? Järvalueilla on todettu että esim. kuikka ei ehdi pikavenettä säikkyessään peitellä pesässä olevia muniaan, jotka näin jäävät pesärosvojen (Lue: varis, minkki) armoille. Aivan sama ilmiö moottorikelkan kanssa! Tapahtumain kalsea kulku voi olla esim. seuraavanlainen: 1. Nopeaa vauhtia halki hankien kiitävä kelkka säikyttää hautovan taviokuurnan. 2. Lintu pakenee hädissään pesästään. 3. Munat jäävät pakkasen armoille kukaties pitkäksikin aikaa. 4. Pesintä epäonnistuu. 5. Olemme menettäneet taviokuurnapesueen. – Jo tästä lienee selvää että luonnonystävä ei moottorikelkan kyytiin astu. Ei, hän etenee hitaasti hiihtäen, jolloin aikaisin pesiville linnuille jää kosolti aikaa havaita tilanne ja suorittaa sen vaatimat toimet. Ylös, ulos ja hangille ainutlaatuiseen lintufaunan tutustumaan – mutta vain suksilla sujutellen :):)

  5. Kevät, ihanaa, parhaat muuttolinnut tulee mielestäni suomen lapista, tai savosta, yks ihanimpia on Kemijärven läheltä.. Sillä tosin ei oo missään höyheniä mutta hyvin tuo pärjää niin maalla kuin vedessäkin. Sen yhteystietoja en myy millään hinnalla mutta muita voi saada edullisesti, niitä joiden kanssa ei kannata olla missän tapauksessa ja niitä, joiden kans ei ees sillai… Kannatan ilmavoimille lisää määrärahoja ja erit. Äfriikasta ja Arabiasta tulevat linnut suoraan mustanmakkaratehtaaseen…

Leave a Reply