Räkättirastaan talvihetki

rakattirastas_coolina_IMG_6861

Viimeaikoina minua on ahdistanut ajatus ulkomaalaistaustaisista linnuista. Eli tämänkin räkättirastaan kuvan otin Imatralla, NIIN MISTÄ TIEDÄN, ETTEI LINNUN TAUSTALLA NÄY EPÄSELVÄNÄ NEUVOSTOVENÄJÄ? Turhaan leimataan viaton suomalaislintu ulkomaalaistaustaiseksi ja sitten ei auta CV:t, ei koulutukset; “Ei kyllä nyt valitettavasti riitä tohtorin paprut meidän kioskin myyjän paikkaan.” “Mutta kun..” “Ei mitään mjutta kjun! Seuraava!” Nyt en kyllä enää itsekään ymmärrä, olinko syrjimistä vastaan, ja jos olin, niin kenen – myyjän vai hakijan vai kioskin omistajan? KOVIN ON MENNEET MONIMUTKAISEKSI NÄMÄ BLOGIMERKINNÄT! ENNEN OLI VAAN, ETTÄ “PASKARASTAS” ja sillä siisti! Kaipaan nuoruuteen, jolloin kaikki oli mustavalkoista, paitsi TV, joka oli vielä radio.

4 Responses to Räkättirastaan talvihetki

  1. Kuva otettiin siis Rajapatsaalla, mutta polttoväli oli melkoinen.

  2. Tuo on melkein kuin minä perjantai-iltana onnistuneen meikkivoiteen levityksen jälkeen ennen baariin lähtöä katsomassa itseä vienosti ylöspäin peilistä tyytyväisenä; ai perkele kun olen hyvän näköinen…eikä taustalla ole ainakaan venäjän varjoa, pelkkä Savon Voima…

  3. Niin, heh, voisihan sitä kuvitella että linnut noudattavat ihmisten tekemiä keinotekoisia rajoja, mutta kyllä ne “antavat palttua” tällaisille. Jos “naapurin puolella” sattuu olemaan muhevammat marjapensaat, niin lentosuunta itään mars 🙂 Kyllä linnut ovat kansainvälistymisen edelläkävijöitä (vai pitäisikö sanoa -lentäjiä:):):)) Ajatellaanpa vaikka lapintiiraa, jonka muuttomatka on pisin kaikista. Jäämeren rannalta Etelä-Afrikkaan käy sen tie, siinä välissä se kyllä näkee jos jonkinlaista maata ja mantua. Surullinen esimerkki on sitten esim. peltosirkku, jota metsästetään niin säälimättä muutolla etelä-Euroopassa, että sen surumielistä, maalaismaisemassa ennen niin usein ja sykähdyttävästi kuulunutta säettä: “Hii-Djyy-Hiu” ei enää meillä juuri kuule. Toisaalta maahamme on tullut runsaasti uutta lajistoa, ajatellaanpa vaikkapa ruskosuohaukkaa, harmaahaikaraa ja liejukanaa. Oletkos tavannut lystikkään liejukanan? Kovasti on tutun nokikanan oloinen veijari mutta piilottelevampi ja otsakilpi punainen nokikanan valkoisen asemesta:)

  4. Selkeesti Neuvosto-Venäjältä. Kun oikein zoomaa taustalla näkyy kun Ladaan tehdään laturin vaihto Bilteman osilla ja laskutetaan alkupäräisosan hinta. Räkätti on kätyri joka yrittää huomion toisaalle. PETOS KÄYNNISSÄ!

Leave a Reply