Pysäyttävä pääskykuva

paskova_paasky_IMG_3130

Pääskyjä on vähän helvetin vaikea kuvata, koska ne ovat vikkeliä ja väistelevät kameramiehiä yhtä taitavasti kuin Keskustan poliitikot asiallisia kysymyksiä. Otin taannoin  kärsivällisesti tuhatkunta lentokuvaa, ja kamerasta vilkaistuna onnistuin mielestäni tässä kuvassa sangen hyvin. Nyt kun tämän kuitenkin avasin tietokoneelle, NIIN EIKÖ SE JUMALAUTA PASKANNA SIINÄ? ELÄIN PROTESTOI 4000:s osa sekunnin tarkkuudella juuri silloin, kun luomakunnan kruunu painaa laukaisinta. KOHTUUTONTA JA PASKA HARRASTUS! Nyt menen syömään suruuni kebabbia, marsipaania ja muuta jouluruokaa ja valehtelen vaimolle, että on kuumeinen olo. Silloin se passaa enemmän.

 

8 Responses to Pysäyttävä pääskykuva

  1. JA VAIMOLLE EI SITTEN PUHUTA!

  2. Ai perkele, ovela pirulainen olet.. Tosta vois luulla myös, että “lentää” unissaan, eikös ainakin nuoremmilta koirailta saata silloin jotain ruiskahtaa, värikin on semmoinen.

    • En kyllä tiedä onko tuo hereillä vai nukuksissa, mutta ehdotan, että tuntikausien lintutornilla roikkumisen päätteeksi muistikortille tarttuisi muutakin kuin tällaista sontaa! Siellä oli muuten vielä kylmäkin, koska aurinko oli laskemassa. MITÄ HELVETTIÄ SEKIN LASKEE EI KAI SE MIKÄÄN MATEMAATIKKO OLE? Äh, eipä lähtenyt kunnon loppunostatusta, vetäydyn hyvin ansaitun lauantaikepardin pariin.

  3. Noh, noh – luulenpa että “kebebin, marsipaanin ja jouluruuan” jälkeen nuo haarapääskyn aikaansaaannokset ovat rinnallasi hyvin vaatimattomia 🙂 Mutta tuleepa tottavie kesäinen olo kun tuota katselee. Lienee saalistuslennolla (lue: hyönteisjahdissa) tuo pääsky. Lienevät poikaset jossain lähitienoilla suu ammollaan odottelemassa:) Onneksi sää näyttää hyvältä, hyönteisiä on riittämiin. Toista on sateilla: silloin ei poikasille ruokaa juuri riitä, ja sadekesinä pääskyt ovatkin “helisemässä”: saalistuslentoja täytyy tehdä kauas, jopa sadealueiden ulkopuolelle, suuret poikaskuolemat eivät silloin ole tavattomia 🙁 Peruspääsky on tämä, toinen kaikkien tuttu on räystäspääsky. Vähän etäisempi on hiekkakuopissa kolonioina asustava sykähdyttävä törmäpääsky (aika harvinainen toim. huom!!) . Tiesitkös muuten että taivaalla viilettävä edellisiä isompi tervapääsky ei kulu pääskyihin eikä varpuslintuihin vaan omaan lohkoonsa eli kirskulintuihin. Tämä on monille aivan uusi tieto!! Kannattaa kokeilla esim. tietokilpailussa, onnea voitosta jo etukäteen!!!

    • Vaadin edelleen tätä nimeäjäporukkaa edesvastuuseen! Vaikkakin kannatan happamen ottoa silloin tällöin, en alkaisi reippaassa sihneessä nimeämään mitään, varsinkaan lintuja! Muuten tulee taas “pikkulojo” (kaksimetrinen, julma haukka), “isopäätana” (neljän millin ruipelo, jolla pieni kaasutin) ja “sateenkaarikerkka” (harmaa paskiainen)! MISSÄ ON MINISTERI, JOKA EI EROA, MISSÄ?

  4. Hehheh! Lehdessä oli juttu: “Meluaitaan juuttunut huuhkaja pelastettiin Espoossa”. Hehheh! Se oli minun vaimo!

  5. Niin, heh, itse asiassa otsikko kuului:”Tyyni huuhkaja pelastettiin meluesteestä Espoossa”. Tiesitkös muuten että huuhkajat alkavat soidinhuutelunsa leutoina keväinä jo tammikuussa, eli aivan pikapuoliin!! Tyynillä säillä niiden kumea “Huu-u!” huuto sattaa kuulua kilometrikaupalla. Kun mukaan vielä yhtyy viirupöllö (Strix Uralensis) haukahtelevalla Vu-hu-huu -äänellä ja kenties helmipöllö(Aegiolius Funereus) kevyemmällä puputuksellaan, on suomalaisen kevätyön sykähdyttävyys täydellisimmillään! Toivotaan nyt että tuo “Tyyni Huuhkaja” pääsee nopeasti “jaloilleen” ja saamme kuunnella pikapuoliin jossain sen soidinhuutelua:). PS. lehdessä oli tänään myös Bubi Walleniuksen syntymäpäivähaastattelu. Stadionin huuhkajahan sai nimensä hänen mukaansa. Kovin on ollut huuhkajapitoinen päivä tottavie !!!

  6. Tyyni huuhkaja olisi hyvä punk-yhtyeen nimi. Vaimo ei ollut kovin tyyni kun jäin kiinni kuumemittarin lämmittämisestä lampussa. Täytyypä keksiä uusia kujeita…

Leave a Reply