Viluinen varpunen jouluaamuna

varpunen_vankilassa_IMG_5967_lowres

En kestä tällaisia tunteellisia kuvia. Lisäksi minulle on jäänyt erittäin epäselväksi Joulusta se, että jos Jeesus syntyi neljä vuotta ennen Kristusta, niin EIKÖ SILLOIN JEESUS OLLUT KRISTUKSEN ISOVELI? FAKTAT KUNTOON ENNEN KUIN PERUSTETAAN USKONTO! ESIM. SCIENTOLOGIT OVAT HOITANEET TÄMÄN PAREMMIN! Tai okei eivät ole, mutta Tom Cruise ja Travolta ovat kunnon miehiä! Tai okei eivät ole, kun ovat ulkomaalaisia, mutta jos olisivat Savosta, niin olisivat. Kunnon miehiä. Lisäksi se selittäisi sen scientologia-asian. JOKAINEN MENEE NYT OMAAN KOTIINSA JA SYÖ TAVALLISTA KINKKUA JA PERINTEET KUNNIAAN TAI ULKOMAILLE JOKA SORKKA!

9 Responses to Viluinen varpunen jouluaamuna

 1. Kinkku ja sorkka! Hehheh, hapanta kun ottaa niin löytää uusia puolia omista viesteistään. Hieno mies on Reino! Huhhahhei!

 2. Olen luotettavalta taholta kuullut, että Tom C ja Travolta olivat “pieniä” miehiä, ja että jopa kengissä piti käyttää korokepohjaa saati housuissa pingis palloa kuin Mick Jagger niin että vähän säälittää mutta toi näyttää olleen ruoka aikaan kotona eli ei ole elänyt puutteessa..

  • Välillä minusta tuntuu että sinulla on sellainen internet-kamera jolla tarkkailet ihmisiä. Esim. minunkin mahan nyt taas ilmeisesti näit. Toisaalta puutteessa eläminen on käsittääkseni kaikkien aviomiesten ja isien perusoikeus. Tule diktaattori ja sorra meitä!

 3. Niin, eikö orapihlaja-aidassa värjöttelevä varpunen tuokin meille herkemmin joulun sanoman kuin mikään muu luontokappale? Vaatimaton ulkoasu, vaatimaton ääni, vaatimattomat toiveet? Siinä kristillisyys toteutuu käsittääkseni parhaiten, tai mitä opinkappaletta kukin nyt tunnustaakin. Samalla tavalla, liki varpusmaisesti, esiintyy luonnonystävä. Asiallinen ja kiihkoilematon olemus, luontoon sulautuva pukeutuminen, sävyisä käytös. Nuo mainitsemasi henkilöt ovat minulle tyyten tuntemattomia, lienevät jotain nykyajan remeltäjiä, joita ei luonnonystävä retkilleen jnejne kaipaa.(Siis tuo Travolta ja Cruise) Tieteellinen orientaatio, tarkka havainnointi, askeesi ja kieltäymys – mahtavatko nämä määreet sopia muihin kuin lintufaunan ystäviin, joilla nytkin parhaana päänalusena ja unen tuojana on odotus aamuvarhain koittavasta retkestä uusiin kohteisiin, uusiin elämyksiin…:) PS. Tiesitkös muuten että varpunen on viime aikoina vähentynyt, mutta pikkuvarpunen lisääntynyt? Molemmilla on aika samanlaiset biotoopit, joten lienee kysymys vain siitä että “pikkuserkku” on syrjäyttänyt isompansa (joka määrittely ei fyysisesti päde koska molemmat ovat suunnilleen “tasavahvoja” , toim. huom!) 🙂 🙂

  • Jos osa kansasta vaipuu askeesiin, niin lopuille jää Jouluksi enemmän kepardia ja kebabbia. Kukin saa valita puolensa vapaasti, mutta itse olen valintani lukinnut.

   Enpäs muuten tiennytkään, että isot varpuset ovat vähenemään päin ja pienempien lukumäärä on kasvussa. Järkihän sanoisi, että nimenomaan pikkuvarpuset kasvaisivat isoiksi, jolloin muutos olisi toiseen suuntaan, mutta näin ei siis ilmeisesti tapahdu. Ehdotan sitä paitsi varovaisuutta, koska pienenevät linnut ovat kautta aikain tarkoittaneet maailmanloppua. Paitsi jos ovat pivossa. Saatana eksyin nyt jonkinlaiseen proverbiaaliseen hetteikköön tässä – osaattekos sanoa, missä päin on Kerava?

 4. Kokeile hakusanalla korsoraattori, alkukirjain on sama..

 5. Noh ja heh ;), jos olisit lukenut viimeisen lauseeni tarkkaan, siinähän juuri totesin että näillä “serkuksilla” ei fyysistä kokoeroa ole – sikäli nimi pikkuvarpunen on harhaanjohtava. Mutta usein se kyllä kertoo kokoerosta. Mietitäänpä vaikka lajipareja isolepinkäinen-pikkulepinkäinen, isolokki-pikkulokki, pikkukuovi-isokuovi jnejne. Mutta stten taas toisaalta esim. isokäpylintu ei kokonsa puolesta eroa pikkukäpylinnusta mainittavasti, mutta silti nimi viittaa pienempään kokoon! Tutkimattomia olivat lajien nimeäjien tiet aikoinaan!! Käpylintu onkin muuten hauska talviseurattava 🙂 Iso-ja pikkukäpylintua on hyvin vaikea erottaa toisistaan, usein havaintovihkoon siirtyykin vain lajikirjaus: Loxia sp. (käpylintulaji, siis joko iso-tai pikkukäpylintu). “Käppärit” ovat tottavie lystikkäitä parvilintuja, jotka useimmiten tunnistaa metallinkalskeisesta “djyp,djyp” äänestä kun siirtyvät kuusen latvuksista toiseen. “Alamaailmassa” näitä veijareita ei juuri koskaan näe 😉 Korkealta kuusen latvasta alas leijailevat kävynsuomut ovat merkki ylhäällä ruokailevasta käpylinnusta, sykähdyttävä talvinen luontoelämys muutenkin hiljaisessa kuusimetsässä!

  • Aijuu, totta, ei pitäisi ottaa kepardia samalla kun blogittaa. Toisaalta nimeäjät pitäisi saada joka tapauksessa vastuuseen teoistaan. Ehdotan median suorittamaa ajojahtia. Paitsi, että sen aikana osoitetaan tarkasti heidän tekemänsä virheet esittämättä korjausehdotuksia, voitaisiin samalla kivasti vähän retostella asiaankuulumattomilla, mutta mediaseksikkäillä yksityiskohdilla, joita pengotaan (oikein nimettyjen) kissojen ja koirien kanssa nimeäjien urien varrelta. “Pikkulokin nimeäjä ei osannut kansakoulussa nimetä Suomen presidenttejä”, “Isokäpylinnun nimeäjä ajoi kerran avoautolla!” jne. Silloin asia ei korjaannu, eikä sitä edes puida, mutta lehdet myyvät hyvin ja lopuksi Sarasvuo voi antaa suorassa lähetyksessä anteeksi koko porkukalle. “Olette hienoja, tuntevia ihmisiä, tässä teille kinkku ja ruusuja!” Eikun se olikin Karpo.

Leave a Reply