“Kvaak-kvaak” mökin rannasta

sinisorsa_suu_auki_IMG_3266Tämä voi nyt tulla useimmille luontoblogaajille yllätyksenä, mutta oikeasti linnut eivät puhu. Eivät sano esim.: “Terrrrve! Sinulla on muuten parrrranoidinennn skitsssssofrrrenia!” Nimen ja sotilasarvon saattavat kertoa, jos uhkaa syöttää poretabletteja, ja siihenkin puuttuu heti Haagin pojat. KYLLÄ ON JUMALAUTA MENNYT TÄMÄ IHMISOIKEUSHAPATUS LIIAN PITKÄLLE ENTÄ PORETABLETTITEHTAAN TYÖNTEKIJÄT? Yksin, lainkuuliaisina, pölyisinä ja unohdettuina tehtaan hämärällä, kuivalta puulta tuoksuvalla vintillä kanahäkeissä. MISSÄ VIIPYY GREENPEACEN TAKUUMIES?

12 Responses to “Kvaak-kvaak” mökin rannasta

 1. Tästä sorsa hommasta muistuu mieleeni, kun oltiin nuorina poikina omena varkaissa. Oli täysin pimeää ja kaikissa taloissa oli sisällä valot, eli tunsimme olevamme turvassa pimeydessä pihoilla liikkuessamme. Erehdyttiin siinä sitten talosta, ja mentiin vahingossa raivokkaana tunnetun konetuliasekeräilijän pihaan. Harrastuksenaan hän piti rotwailer kenneliä ja kaupungilla huhuttiin, että koko piha on miinoitettu. Yhtäkkiä pihalle syttyi liike tunnistin valo. Tässä vaiheessa muistimme, että meillä oli koiran herkkuja taskut täynnä, kun olimme ulkoiluttaneet omaa puudelia siinä päivemmällä. Jostain kuului aukeavan oven ääni ja aseen latailua, koirat alkoivat haukkua hullun lailla ja nurmikolla näkyi outoja kyhmyjä siellä täällä. Illalla mentiin vielä kalaan, oli ihan mukava päivä.

  • No nyt kyllä 🙂 !! Täällä “repeillään”… Iskevää tarinointia tottavie, eiväthän nuo kyhmyt joutseniin viittaa – eivätpä kai? …Yritinpä tässä vähän itsekin veistellä, mutta ei taida olla ihan “minun juttujani”, joten suutari pysyköön lestissään ja – orni kiikareissaan 🙂

   • En ole tullut koskaan ajatelleeksi, että mitä kyhmyjä ne olisivat voineet olla… Olisivatko kenties jotain sadetus järjestelmään liittyviä kohoumia olleet. Kalaa me ei kyllä silloin illemmalla saatu, mutta kotiin soutaessa tultiin rantaan ja sidottiin vene kiinni. On kyllä ikävä niitä aikoja!

    • IKÄVÄ NIITÄ AIROJA, MITÄ HÄH???? Souda souda saatanan sinisorsa, ja huku sibeliaaniseen paskaas. Siälä lilluu nämä sillanpäät lehtoset ja mitä muita sialunmessuilijoita meillä on. SATAKOLKYTVIIS PUNNERRUSTA! tuntuuko missään? Mitä on hurskas kurjuus ja paistaako päivä putkinotkoon, hä? Juakse perkele tahdon portaat oma henkilökohtanen pyyteettömyytes reppuselässä niinku raipe pisti tapparan miähet tekeen. JA MESTARUUKSIA TULI. ONKO SUN PAITAS HILATTU SAATANA JÄÄHALLIN KATTOON, MITÄ?? Tuu sitte vasta puhuun.

 2. : ) Heh, lystikäs kuva kerta kaikkiaan. Tuon nähdessään ei ihmettele että sorsat ovat suosittuja sarjakuvahahmoja (Repe Sorsa, toim. huom.!!) , kyllä niissä sen verran mukavasti on sellaista “velikultamaisuutta” ja inhimillisyyttä :). Ihan kuin tuokin yksilö olisi juuri kertomassa jotain hauskaa anekdoottia. Mutta kuten sanoit, eivät ne juuri puhu, eivät pukahda. Äänet ovat parinmuodostukseen tarkoitettuja soidinääniä ja sitten yhteys-, varoitus- tai uhkausääniä. Mukavia lintuja kyllä sorsat yhtäkaikki, suuri osa muuttaa meiltä talveksi pois, mutta moni jää talvehtimaankin. Talvisessa sulapaikassa niitä aina tapaa, ja silloin on käsillä meikäläisittäin sykähdyttävä luontoelämys. Liitä siihen vielä variksen hiljainen ylilento, urpiaisparven ruokailu kuusten yläoksilla ja punatulkun vaimea “Hjyy” -ääni – silloin suomalainen talvifauna tarjoaa parhaintaan 🙂 🙂

 3. Kuvassa oleva tyyppi kysyy vieraalta naaraalta varmaan samaa niinkuin muuan Kauppalehden sivuilla usein vieraillut koiras minulta eilen baarissa: käyt sä usein täällä, lähetkö jatkoille mun hotellihuoneeseen? Läksin kun omaa ukkoa ei taas näkynyt missään. Tein vierailusta salaa tallenteen ja nyt tulevaisuuteni on turvattu.. Joka kk tupsahtaa tonttuja tilille siitä hyvästä, ettei vaimo saa tästä omaa kappaletta kerta niillä ei ole avioehtoa…

 4. No onpa nyt söpö kuva! Tuskin ne sorsat osaavat sen enempää ankkaa kuin A.A. ja se on sitten KVÄÄK KÄÄk KVÄÄK! Ja Reinohan ei tykkää vieraista kielistä. Onneks ne ihmisoikeushapaktuset ei koske sorsia (eihän?? eihän ne oo ihan ihmisiä… tai joo, en oo piolooki ja siis erikoisasiantuntija), Kriinpiissin takuumiehet toisaalta lojuvat jossain aluksissa, vankiloissa tai oikeuksissa, ne ei ehkä jouda ihan jokaa sorsaa lahtaamaan vaikka oiskin sorsastuskausi. Pitäskö muuten kaikkien saaha poretapletti kepapin kanssa? BURB.

  • Jos ottaa oikein kunnolla hapanta ja vetää kebabia, niin Samariinilla saattaa jäädä henkiin. Tai sehän ei ole tabletti NIINKUIN EI MUUTEN LÄÄPITTÄVÄN TIETOKONEENKAAN TULISI OLLA!

 5. Noh, pikkujoulukausi ehkä, mutta kyllä suomalainen lintufauna tarjoaa niin sykähdyttäviä elämyksiä, ettei siihen mitään “happamia” tarvita – korkeintaan hapanta ruisleipää 🙂 Aina on hyvä sää retkeillä, ja se voittaa kapakoissa luuhailun. Marraskuinen yökin voi tarjota ainutlaatuisia luontoelämyksiä, kokeile vaikka!! Pöllöt eivät ole nyt aktiivisimmillaan, mutta hyvällä onnella saatat kuulla lehtopöllön naukunaa (“Kissapöllöksikin” vanhan kansan suussa nimitetty laji), viirupöllöä – tai jopa majesteettista huuhkajaa!! Sen kaksitavuinen Huu-u!! -huhuilu on ainutlaatuisen muistettava kokemus jota ei unohda 😉 Pukeutuminen yöretkille on olennaisen tärkeää, sillä aika vilakkaa alkaa jo olla täällä etelässsäkin, vaikka vielä ei sydäntalvea eletäkään 🙂 Hyviä retkiä!!

 6. Itse en kyllä sen kummemmin lääppisi kuin nielaisisikaan TABLETTIA. Vaikka just pyysin sellasen joululahjaks… hmm… ties minkälainen pilleri sieltä korvamäestä sitten tulee, jos tulee. Yöllä en kuku hereillä jos kenenkään henki ei ole siitä kiinni, mutta meijän lintucd:llä on huuhkajan majesteettinen KRIÄHKRÄHHÄH -huuto, kaipa jonkun emolinnun joka ei oo saanu nukkua pitkiin aikoihin.

Leave a Reply