Pikku siipien havinaa

sinitiainen

Tällä kaverilla selvä asenneongelma. Vittu lepositeet ja lääkitys niin ei tu enää meikäläisen tonteille tuijotteleen! Vaimo sano, että on söpö, mutta mun mielestä aivan turhaa porukkaa, todennäköisesti ulkomaalainen!

3 Responses to Pikku siipien havinaa

  1. Sinitiainen, talitiaisen pienempi “versio”. Näitä nähdään taas pihoilla ja puutarhoissa kunhan talvi pääsee valloilleen. Eipä ole ulkomaalainen, vaan aika puhdasverinen paikkalintu, joskus kait vähän vaeltaa mutta muuten pysyy kotiseutu-uskollisena. (Mikä kait taisikin olla tekstisi ydin, vai??) Parus Major on talitiainen latinaksi ja Parus Caerulaeus tämä pienempi serkku. (Juu tiedän, älä sekoita niitä nyt perus-mihinkään vaikka houkutus taitaa olla suuri)

  2. Olen nuorena kuunnellut Maukka Perusjätkää, mutta nykyään lähempänä sydäntä on Popeda. Tosin “Te ootte vain – sikaniskojaaaaa!” on edelleen kuolematon leiskautus Maukalta. Nuorempana oli kyllä kaikki paremmin. Kellokin oli vähemmän!

  3. Maukka ja Pate eivät liene ornitologeja, mutta aika monta “julkkista” harrastaa lintuja. Pirkka-Pekka tulee mieleen ensimmäisenä, ja onhan niitä muitakin. Mielestäni he näyttävät hyvää ja tervehenkistä esimerkkiä kaikille. Luonnossa samoilu tarjoaa sykähdyttäviä elämyksiä jokaiselle, vauvasta vaariin. Eikä se vaadi ihmeempiä investointeja, kiikari kaulaan, saappaat jalkaan ja vaikkapa talon takapihalle tuttuja lajeja tarkkailemaan. Siitä sitten ruokahalun kasvaessa voi siirtyä merenlahdille, pelloille jne. Lajimäärä kasvaa, mutta samalla karttuvat myös määritystaidot. Harrastus on siinä mielessä palkitseva. Ja “kaupan päälle” saa reippaan mielen ja aimo annoksen raitista ilmaa.

Leave a Reply