Kyhmyjoutsenen uljas lentokuvio

Joutsenet_2013_04_07

Läheltä piti -tilanne päällepaskomisen suhteen. Otti oikeen sydämestä!

3 Responses to Kyhmyjoutsenen uljas lentokuvio

  1. Mistä tiedät että on kyhmyjoutsen? Sen tuntee nokasta, joka on oranssi ja sen päällä kyhmy, kun taas laulujoutsenella se on keltainen ja vailla kyhmyä. Tästä kuvasta se ei ainakaan selviä, niin että voisi tuo olla laulujoutsenkin.

  2. Ole huoleti, tarkastin myöhemmin nokan värin. Helikopterilla. Oli siinä KYHMYjoutsen ihmeissään. Erotan kyllä kyhmyjoutsenen ja laulujoutsenen, tarvittaessa vaikka rautakangella niinkuin suomalaisen ja ruotsalaisen stuertin. Hahhahhahhahh ja akka sanoo aina etten ymmärrä huumoria!

  3. Joo, huumorintajusi on kyllä varmasti ihan kohdallaan. Eikä siinä mitään, useimmille joutsen on joutsen on joutsen, ja hyvä niin. Mutta jos tiedettä lähdetään tekemään, silloin on lajinmäärityksen oltava tarkka. Lisäksi pitäisi erottaa toisistaan sukupuoli ja ikä. Vaikeuskerrointa lisää sitten vielä esim. hanhilla monet alarodut, jotka eroavat vain vaaleusasteensa puolesta päärodusta. Nämä ovat usein rajatapauksia, siis se tulkitaanko rodullinen muunnos alaroduksi, vaiko joskus kokonaan uudeksi lajiksi. Tällaista “uusien lajien syntymistä” tapahtuu. Muistaakseni nyt on nähty muutolla metsähanhen värimuunnosta ja sitä kutsutan Taigahanheksi. Mutta latinaksi laji on edelleen Anser fabalis, eli vanha kunnon metsähanhi. (jotka ovat muuten hälyttävästi vähentyneet viime aikoina, toisin kuin valkoposket, mutta se lieneekin jo toinen juttu)

Leave a Reply