Havainto tornista

kanadan_ja_muita_hanhia_tms

Aivan normaalisti kuvasin hanhia, niin huomasin, että näähän on jumalauta jotain ekumeenisia kavereita, kun on merihanhia ja kanadanhanhia samassa aurassa. Paskaa oli laituri täynnä jokatapauksessa. Ei minun nuoruudessani!

5 Responses to Havainto tornista

  1. Se on kyllä ihan järkevää että eri lajit muodostavat yhteisparvia. Parvi antaa suojaa vihollista vastaan sekä suunnistusapua. Pikkulintujen sekaparvet muuttoaikoina ovat yleisiä, pienemmässä mittakaavassa saman ilmiön voi todeta esim. kaartelevaa hiirihaukkaa seuratessa: Aika usein mukaan samaan nousevaan ilmavirtaukseen ilmestyy jostain varpushaukka tai muita isompia haukkoja. Talvella tiaisten sekaparvesta löytyy usein lystikäs puukiipijä. Ehkä me ihmiset voisimme otta tästäkin käyttäytymisestä oppia. Meillä on kaunis planeetta jota meidän on yhdessä vaalittava ja jätettävä se jälkipolville yhtä kauniina kuin sen itse saimme.

  2. Sekahaku on hyvä, koska naisetkin hakevat. Paitsi jos vaimo on paikalla, niin ei ole hyvä. Silloin on paras kaljan haku. En kyllä ymmärrä, miten eläimiltä voisi oppia mitään. Tai jos aletaan paskoa omalle terassille, niin ei olla terveillä jäljillä. Jotain normaalia kaipaisin elämään.

  3. Jos ei ole liikaa pyydetty.

  4. No, linnut ovat kyllä ns “normaaleja”, joka on siis ihan matemaattinen termi, vailla sen kummempaa arvolatausta. Luonnosta muuten löytää käsittämättömän paljon yhtäläisyyksiä ihmisten käyttäytymiseen. Seuraa naakkaa, katsele kottaraista,tiiraa varpusia pensasaidassa – ihan samanlaiset turvallisuuden, henkilökohtaisen reviirin ja sosiaalisuuden tarpeet siellä ilmenevät kuin meillkin. Tämän kaiken voi tehdä vaikka bussipysäkillä kun pitää silmänsä auki ja “tuntosarvet koholla” Luonnosta voi oppia, virkistyä, ammentaa!

  5. Seuraa naakkaa, Tanssii susien kanssa, elämäntapaintiaanit häädettäköön tästä valtiosta ja kohta kasvaa otsaan jotain ihan muuta kuin tuntosarvet!

Leave a Reply