Sinisorsaäidin ylpeydenaiheet

sinisorsa_joka_ei_ole_kuullut_kondomista_IMG_9850 copy

Sorsat ovat lintumaailman paskasakkia! Vailla leipomotyökokemuksen häivääkään vehtaavat ihmisten rannoissa kerjäämässä pullaa, jonka ihmiset ovat ostaneet kalliilla per metri. Siis sen rannan. Hevovvittu ei suju edes suomen kieli, jätän tämän blogauksen tähän!

Tai se piti vielä sanomani, että jos itse saisin kahdeksan lasta, niin kyseessä olisi pienoinen ihme tiedepiireissä. “Reino synnytti taas – tutkijat kujalla!” No nythän tämä juttu lähtikin uuteen nousuun, eli voin vielä kirjoittaa, että EN YMMÄRRÄ SINISTÄ VIIVAA SORSIEN KYLJISSÄ! ENSIN OLLAAN NAAMIOIDUTTU KUIN JOTKUT KAISLIKKONINJAT  JA SITTEN LOPPUMETREILLÄ RYSSITÄÄN HOMMA HUOMIOVÄREIN! Ai että teki hyvää vähän purkautua, menen nyt pitämään vaimolle lankavyyhteä (en ymmärrä miksi, lankakeriä saatavissa).

21 Responses to Sinisorsaäidin ylpeydenaiheet

 1. Ukon pirulainen jätti muijan ja lapset, ja karkasi tietty sihteerin matkaan kun sai siltä paremmat kyydit, saatanan petturi, luultavasti köyhä koiras kun ei sponsannut ex eukolle parempaa asua

 2. Nohnoh ja nytnyt:). Pitää olla tarkkana a) suojavärin ja b)huomiovärin suhteen. Nämä ovat siis kaksi täysin eri asiaa. Suojavärin tarkoitus on suojata vihollisia vastaan ja huomiovärin – täsmälleen päinvastoin – saavuttaa vastakkaisen sukupuolen huomio/attraktio. Oletkos koskaan tarkkaillut lehtokurppaa (Scolopax Rusticola)? Se on mestari maastoutumisessa!! Se hautoo maassa ja sitä on kertakaikkiaan mahdoton sieltä huomata. Vasta kun kulkija on astua päälle, se “rämähtää” lentoon viipottavin siivin, ja suorittaa vielä sijaistoimintaa kulkijaa hämätäkseen!! Väreillä – kirjavilla ja maanläheisillä (kirjaimellisesti, nimimerkillä “edelliseen viitaten”!! ) – on luonnossa oma merkityksensä ja niitä ei käy tuomitseminen oman mieltymyksen mukaan. Suomalaisen lintufaunan väripaletti on ainutlaatuinen!! PS. Lehtokurppa on muuten aika lystikkään näköinen melkein niskassa sijaitsevine silmineen, oletkos koskaan tarkkaillut sitä? Sen viipottavan väräjävä soidinlento terävine “tsik” -äänineen hämärissä metsänreunan yläpuolella on suomalaisen luonnon leimaa-antavimpia ja sykähdyttävimpiä näkyjä 🙂

 3. Mutta että lapsillakin kaikilla samanlaiset harmaat (rumat) tuulipuvut, miten mutsi erottaa kuka noista on Sini? Enemmän arvostin ton edellisen pariskunnan valkoisia asuja muutama postaus sitten, se ukko ei ainakaan vielä ole ehkä lähdössä, mutta luultavasti niillä onkin uusi suhde eivätkä ole naimisissa kun ei ollut lapsia….

  • Sini Sabotage on Venäjällä vankilassa, koska on toimintahippi. Siellä kurkistelee kaltereiden takaa ja suunnittelee jo seitsemän vuoden päähän uutta ympäristökolttosta; “Kenties sidon itseni väksisin Ollilan Jormaan ja saan mainetta Japanialaisissa sidontapiireissä.” Sellaisia ovat toimintahipin aatteet, luulen ma. Jos ei mistään huomaa, niin otin tässä samalla vähän iltahapanta.

 4. Voisithan tuota kiroilla välillä muilla kotimaisilla, jos suomi alkaa takkuamaan: ruotsiksi, englanniksi tai saameksi. Tai karjalaksi tai viroksi tai unkariksi, kai me nyt sentään niitä kaikki osataan.

  Vaikutatte mukavalta pariskunnalta, paitsi että jo on kummaa porukkaa, kun toinen ei aja autoa eikä toinen poimi marjoja. Mutta joo, plussaa lankavyyhden pitämisestä!

  Helkkarin hienoja kuvia! (helkkarin kallis kamera?) Tosin mistä lähtien sorsilla on ruvennu olemaan poikasia marraskuun puolivälissä? Ettei nyt vaan olis ilmasto lämpenemässsä, saakeli.

  • Vastustan vieraita kieliä, koska ne eivät ole suomea, eikä niistä saa juuri selvää. Viro menee joten kuten jurrissa, koska sitä ei huomaa. Maata eikä kieltä. Kamera maksoi helvetisti ja optiikka vielä enemmän. Ostin varmuudeksi Rajalasta, ettei jäänyt rahaa tilille. Kuvat eivät ilmesty tänne reaaliajassa, koska tämä ei huhupuheista huolimatta ole 24-TV-sarja. Pikkuisen voimme kuitenkin täälläkin kiduttaa jotakuta, mikäli tilanne vaatii. Jack teki niin ja menestyi usein. Tosin myös menehtyi usein, yleensä tuotantokauden lopuksi. Sitten kun hän heräsikin henkiin seuraavan tuotantokauden alussa, niin oltiin vaimon kanssa, että “Ai hirvee ai kauhee ei oltais arvattu!”. Tai minä olin ja vaimo nukkui.

 5. EI SAA SEKOITTAA VÄREJÄ! MAASTOVÄRI JA HUOMIOVÄRI JOS SEKOITTUU ON KUN PISTÄISI LUOTILIIVIN JA AMPUISI SITTEN PÄÄHÄN! EI SAA! AAAAAAAA!

 6. Mä vielä sitä, että jos toi yksinhuoltaja mutsi saa böönarin 8 vekaran kanssa ja joutuu hoitoon (kun ukko jätti), niin kuka maksaa kaikki kulut, terapiat, lasten terapiat, kämpät, ruuat, autot ja sen Hesarin: no tietysti veronmaksajat, saatana.. Toivon, että ovat edes suomalaisia, muuten toi perheen yhdistäminen saattaa vielä alkaa ja serkut Afriikasta pärähtää kans paikalle…

 7. Tiesitkös muuten että sinisorsan toinen virallinen nimi on heinäsorsa, ja sillä nimellä me “ornit” sitä yleensä kutsumme. Se on ankasta jalostettu “perussorsa”, joka – kuten kaikki hyvin tiedämme – kesyyntyy “pullasorsaksi” 🙂 Mutta luonnossa elävät heinäsorsat ovat kyllä yllättävän arkoja! Jos niiltä odottaa pullansyöntikäytöstä, joutuu pettymään, sillä ne pelästyvät ihmistä jo kaukaa. 🙁 Näin erilaisia voivat siis käyttäytymiseltään saman lajin kaupunkilais- ja maalaisserkukset olla!!! Ensimmäiset sorsapesueet ovat yleensä liikkeellä kaupungeissa jo toukokuun lopulla, silloin kannattaa olla liikenteessä tarkkana!! Hiljaa emonsa vanavedessä tyynessä vedessä peräkanaa uiva sorsapoikue on suomalaisen luonnon sykähdyttävimpiä näkyjä 🙂 🙂

  • Ilmeisesti siis pitää sitten olla samaan aikaan huomio- ja maastovärejä? No tehdäänpä sitten sellainen kompromissi, että osa sorsista ottaa huomiovärin ja osa maastokuvion. Maastokuvioiset vasemmalle. Sitten katsotaan metsästyskauden lopuksi, että miten meni. En haluaisi olla sinisen joukkueen kapteeni.

 8. Niin, – heh 😉 aika useinhan tilanne on se että lajien koiraat ovat värikkäitä ja naaraat taas vaatimattomampia. Kuten nyt esim. juuri puheenaoleva heinäsorsa. Eikös vain olekin naaras huomaamaton väriltään, mikä on tarkoituksenmukaista sillä se vastaa haudonnasta, ja silloin on hyvä “sulautua maastoon” 🙂 petojen varalta. Koiras taas “tekee itseään tykö” koristeellisella juhlapuvullaan, joilla kilpailevat naaraiden suosiosta. Syksyllä pariskunnat ovatkin sitten toistensa näköisiä. Kaikilla lajeilla näin ei suinkaan ole, tai sitten eroja sukupuolten välillä on koossa kuten esim. kanahaukalla.Tiesitkös muuten että kanahaukka oli vielä 70-luvulla rauhoittamaton ja sitä ammuttiin säälimättömästi ;( ;( Nyttemmin se on rauhoitettu ja ihminen kykenee sen kanssa rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. Se onkin oikea kansallislintu, joka ei muuta meiltä talvea pakoon, vaan voit sen nähdä sen omilla talvisilla retkilläsi kaikkialla maassamme. Kanahaukka on suomalaisen lintufaunan uljaimpia edustajia, kertakaikkiaan!!

 9. Olen sitä mieltä, että itseään vaatimattomampien naaraiden tykö tekevät koiraat ovat köyhiä – ne haluaa eukon rahat ja vannovat ikuista rakkautta eivätkä halua tehdä avioehtoa mutta pukeutuvat tyylikkäästi ja jättävät… No sitten se toisinpäin asetelma on sellainen, että ukko on vaatimattoman näköinen, mutta ajaa mersulla ja sillä on paksu lompsa ja kaunis daami.. Vain tyhmät suostuu tossa kohtaa avioehtoon.. Ne jotka elämän ehtoopuolella näyttää samalta, no – ovat sukulaisia..

 10. Eikös sorsien syöttäminen pullalla ole vähän arveluttavaa puuhaa? Eivät älyä talvella muuttaa etelämmäs, kun jököttävät rannalla pitopalvelua odottamassa kunnes takapuoli jäätyy kiinni. Sorsien kuvaaminen sen sijaan on ihan ok, siihn verrattuna että yleensä kun yrittää jotain lintua kuvata niin pitää hiki päässä jännittää että lähteekö se lentoon jo silloin kun siihen suuntaa kameran, vai vasta sitten kun yrittää tarkentaa polttoväliä. Itse olen tämän takia keskittynyt enemmän pihaorvokkien kuvailuun; ne sentään pysyvät suht koht paikoillaan jos ei pahemmin tuule. Ja mehtään en jaksa kanniskella kiikareita, kameroita, kännyköitä, tutkanpaljastimia ynnä muita paikannussatelliitteja; hyvä kun saan taskumatin kulkemaan.

 11. Niin ja muuten, saiskos niitä kuvia vähän useamminkin, kun nyt siellä kerta on kalliit vehkeet ja hyvä vaimo ja oikea blogikin? Töissäkö sitä vetkutellaan kun ei muka oo aikaa koneen ääressä kököttää?

  • Jebaaaa! Hapanta! Ei näitä kerkiä päivittelemään joka päivä, kun hellurei ja housut puttoo kamerat on kalliit ja mikkään ei maksa mitäään! Ja junttalipoo!

 12. Housut puttoo, hevonen jättää ja kakittaa, kuten vanha kansakinn osuvasti on sanonut. Joo juu hapanta. Glug, gluggade, gluggat. Ja näin joulun alla glög, glöggade, glöggat. Ja anteeks tämä ihmekielillä sönköttäminen, mutta hellurei ja Onni Gideon!

  • Huh mikä olo tuli, olisi pitänyt jättää kolme viimeistä kepardia väliin. Toisaalta kebab maittaa jopa normaalia paremmin, ettei tässä asiat aivan hullusti ole…

Leave a Reply