Kukas kerää käpyjä kesän kylmetessä?

orava_puhuu

Kyllä on taas eläin! Näyttää käpy suussa pitävän puhetta kuin joku Helsingin herra:

“Hyfät kanffaofafat!
Meidän on kefättävä käfyjä
Jotta keftafyysvaje ei piinaifi
Meitä talfen apeina tunfeina.
Kiitokfia, kahfia on tarjoffa en-muifta-miffä!”

Vaikuttaa olevan henkisesti suunnilleen yhtä vakaa kuin euro – en siis ihmettele, että on käytetty valuuttana!

12 Responses to Kukas kerää käpyjä kesän kylmetessä?

 1. Lystikäs kuva tottavie:) mutta sen ei saa antaa häivyttää mielestä sitä tosiseikkaa että kaikessa viehättävyydessään orava on aikamoinen pesärosvo ja lintufaunan vihollinen! Keväällä se tyhjentelee linnunpönttöja, jolloin munat ja poikaset saavat kokea ikävän kohtalon 🙁 . Lintujen ystävän suhtautuminen oravaan on siis aina hiukan kaksijakoinen. Kaikki eläimet ovat osa luonnon suurta temppeliä ja niillä on siellä oma merkittävä roolinsa. Mutta kuitenkin linnunpoikasten tuhoajana orava ei ole “ornin” suosikkilaji numero yksi – ei mitenkään. Toki, on pahempiakin epeleitä luonnon kannalta, ja silloin me ihmiset voimme katsoa peiliin. Orava jää kauas taaksemme mitä luonnon tuhoamiseen ja sen kestokyvyn koettelemiseen tulee!! Tunnetkos muuten oravan hauskat äänet? Se pitää kovaa tiksuttelua, jota usein luullaan linnun ääneksi: Tikkk! TiKKK! – kas, orkkohan se siellä kuusen latvassa tiksuttaa. Putoavat kävynsuomut tästä vakuutena leijuvat maahan ja näin osaltaan vahvistavat määrityksen oikeellisuuden:)

 2. Tähyilee selvästi naaraiden perään ja kotona vaimo ja lapsia,saatanan petturi! Miehisyyden koko näyttää olevan olematon,ei edes silmin havaittava, en panisi…

  • En kyllä yhtään osaa sanoa puhuitko oravasta vai minusta, mutta toisaalta vaimo suuttuu varmasti molemmissa tapauksissa, eli sama sen niin väliä. Lähden kebabin hakuun.

 3. Enkä muutenkaan pidä noin karvaisista koiraista,suosittelen pysyvää karvanpoistoa laserilla

 4. Suosittelenkin reippailua suomalaisessa luonnossa. Vielä on muutama valoisa tunti päivää jäljellä:) Hauska hupi on asettaa itselleen lajitavoite, – vaikkapa nyt sitten Kebabkioskilla käynnin suhteen. Voit esim. päättää näkeväsi reissulla kahdeksan lintulajia ja niin kauan kävelet (tai suoritat havainnointia muutoin) kunnes lajimäärä on täynnä!! Hauska ja huokea hupi kertakaikkiaan 🙂 Kesällähän tavoitelajimäärä on luonnollisesti paljon suurempi kuin talvisaikaan. Kannattaakin aloittaa maltillisesti, ettei tule vaadittua itseltään liikaa havaintoja:) Näinkin lintuharrastusta saa tuoreutettua leikin muodossa. Kovin “tieteellistähän” se ei ole mutta ihminen on “leikkivä eläin” 😉

 5. Tästä tulee mieleen sellainen juttu, kun oltiin nuorena salaa metsästämässä oravia. Meillä oli mukana aikamoinen kasa bensiiniä ja aseita ja olimme veneellä matkalla järven yli. Toinen kaveri siinä sitten lataili haulikkoa ja toinen aikoi pistää tupakiksi, ja samalla huomasin, että yksi bensa kanisteri oli vuotanut veneen pohjalle melkoisen lammikon. No sitten päästiin vastarannalle ja muutenkin metsästys reissu meni oikein hyvin. Oli se melkoinen seikkailu!

  • Siis se vene ei sitten räjähtänyt?

  • MITÄ TOI ON? SATAKOLKYTVIIS PUNNERRUSTA? Missä raaman kaari?? Missä jännite? Missä pärimanilainen piinaava, pinnan alla kytevä sukurutsanen perhehelvetti? JOS TÄÄ ON ORAVAN MONOLOOKI, NIIN RAKENNA SE , OLE SE. Käsikirjottaja on lampaantissi. Äläkää viittikö aikuset ihmiset syättää tällasta soopaa. Ollaan nin miälevää ja kiälevää, mutta alla se tuska ja saatanallinen pahaolo kuitenki lymyää. Päästäkää ulosse!! ANTAKAA KU MÄÄ OHJAAN TÄN LOPPUUN. SATAKOLKYTVIIS PUNNERRUSTA!!! Saatana, ei millään viittiis ottaa enää näin paljo pulttia.

 6. Heh, olipa tarina 🙂 :). Luonnosta löytyy ammennettavaa ja sitten jos on kertojanlahjat kohdallaan, niin hyväähän siitä syntyy. Ainoan “miikan” antaisin tuosta salametsästyksestä, se kun ei oikein meikäläiselle sovi. Luonnostahan voi nauttia niin monella muullakin tapaa kuin pyssyillä. Ja tupakitkin jättäisin pois mieluusti. Mutta hemingwaymaisen hauska juttu, tottavie 🙂 PS. Toivottavasti bensiini ei päätynyt vesistöön. Sehän aiheuttaa siellä monenmoista harmia, kuten varmaan tiedät 😉

Leave a Reply