Närhen hypnoottinen katse kivasti rajattuna

narhen_silma_IMG_0363

Voit vittu mitä taidetta! Taas kerran jos olisi ollut vanha kamera ja objektiivi, niin olisi puoltanut vasemmalle ja lintu olisi ollut keskellä kuvaa ja nokka terävänä. En kerta kaikkiaan ymmärrä mitä helevetin apurahaa minun näillä nykykuvilla pitäisi hakea! Tai osallistua TV-visaan, ja joku kalju komeljanttari olisi että: “Kämmmmenennn!” vaikka olisi tarkoittanut kymppiä. EN KESTÄ MANEEREITA!

 

8 Responses to Närhen hypnoottinen katse kivasti rajattuna

 1. Heh, meneehän se “viisaskin vipuun” näemmä 🙂 En itse olisi tuosta närriä tunnistanut, vaikka muuten varsin tuttu loppusyksyisen metsämaiseman elävöittäjä se onkin. Oletkos muuten tutkinut sitä lähempää? Sen siipisulat ovat kauniin hohtavan siniset, mikä tekee siitä aika eksoottisen ilmestyksen suomalaisessa lintufaunassa. (Ruotsalainen nimi onkin joku riikinkukkoon viittaava – ellei nyt muistini sitten tee minulle “tepposet”). Yhtä kaikki, närhen keikkuvaa lentoa on hauska seurata kun se toimittelee asioitaan metsänreunasta toiseen : ) Rakentelee varmaan varastoja sinne-tänne talven varalle, ja voi olla että ei niitä läheskään kaikkia muista sitten sydäntalvella kun tarvetta olisi. Mutta sen puuhakkuudessa ja toimeliaisuudessa olisi meillä ihmisillä opittavaa!! Kaikki valoisan tunnit käytetään hyväksi, yhtään joutoaikaa ei hällä ole. Siinäpä närheltä meille opiksi ja ojennukseksi!!! PS. Närhen äänivarasto on luku sinänsä. Valikoimasta löytyy rumia rääkäisyjä mutta myös erehdyttävästi hiirihaukkaa muistuttava naukaisu: Pjääää!

  • Kyllä tulee mieleen MTK:n touhut. Helvetillisellä kiireellä tehdään ylituotantoa ja vaikutetaan touhukkaalta. Samalla liataan itämeret ja saimaat ja vastalauseisiin ei vastata rationaalisesti, vaan: “Pjääää!” MINUN NUORUUDESANI OLI ENEMMÄN TUKIAI… Ei helvetti, nyt meni hyvä loppunostatus vituilleen. Tartun pulloon.

 2. SATAKOLKYTVIIS PUNNERRUSTA!!! Mikä tää on?? Oletteko kaikki jumalauta ihan sekasin?? Jos on se närhi niin tuo se meille, ole hyvä ja tarjoile. VAI ONKO TÄMÄ VITTU JOKU VALOHÖNÖ TAI LAVASTEMIES???? Jos on niin viekää se helvettiin, on nimittäin kuvassa. APULAISOHJAAJAJA PAIKALLE NYT VAI ONKO TÄÄLLÄ EDES SELLASTA, HÄH? keitterinki on perseestä, enkö mä sanonu etten syö lihaa, ja sillon ei syö kukaan muukaan.

  • Paljon puhutaan ylimedikalisaatiosta. Alimedikalisaatio taas tuottaa nolla hittiä googlesta. Kultainen keskitiekin kuulostaa äärimmäisyydeltä kullan ollessa ominaisuuksiltaan keskivertometallista suhteellisen kaukana. Joku ajatus minulla tässä oli vielä viestin alkupuolella, mutta ei kyllä tunnu olevan enää. Noh, ei kai se blogissa haittaa. Ruokakuvilla tällainen teksti olisi kyllä vielä luontevampaa.

 3. Eniten vituttaa se,että koiraat (aina ne tuppaa kuviin) vilkuilee vasemmalle, uskollisuutta peräänkuulutan

  • Uskollisuudesta tulee aina väistämättä mieleen seksi. Paitsi vaimoille. Seksin puutteesta taas tulee mieleen se vitsi:

   Sotaveteraanilta kysyttiin, milloin hän on viimeksi saanut seksiä. Veteraani vastasi värisevällä äänellä: “Se oli silloin yhdeksäntoistaneljäkkymmentäkaksi.” Haastattelija ihmetteli, että miltä tuntuu olla niin kauan ilman. “Eihän siitä ole kuin puoli tuntia!” vastasi veteraani.

   Hahahahaaaa! Hahhah! Hah.. Ei se siitä, lähden ottamaan hapanta.

 4. Heh, ehkä voit ne yhdistää:). Talvi on nimittäin tulossa, ja silloin täkäläiselle lintufaunalle koittaa “tiukat ajat”. Lyhteet, talipallot jnejne. ovat kullan arvoisia pakkaskausina kun linnut kaipaavat syötävää. Valoisa aika on lyhyt ja se kaikki on lintujen käytettävä ravinnon hankintaan tai muuten “hukka perii”. Me voimme – ja oikeastaan velvollisuutemmekin on – helpottaa siivekkäiden ystäviemme tukalaa tilannetta ravinnon muodossa. Lintulaudalla käy talvipäivinä aikamoinen kuhina!! Keltasirkku, punatulkku, sini- ja talitiainen – no tottakai! Mutta erikoisuuksiakin voi ruokinnalle saapua: käpytikka, talvehtimaan jäänyt peippo tai orava saattavat nekin kunnioittaa lintulautaa läsnäolollaan:) 🙂 Ja voi sitä paniikkia minkä saalistava varpuspöllö – tuo pieni mutta pahansisuinen metsien peto – aiheuttaakaan!! No, se on luonnon kiertokulkua se, ja sitä meidän ihmisten on kunnioittaen ja vaalien syytä seurata 🙂

  • Olenkin kyllä ajatellut, että miten tämän blogihomman voisi kaupallistaa. 35 000 kävijää päivässä ja Volvo puoltaa yhä ja vaimo nalkuttaa… Ehkä alankin myymään Reino-talipalloja ja -lyhteitä. Ja ritsoja. “Reino-ritsa: osta kolme, saat kaksi- linnut kaikkoo kauemmaksi.” Pistän tämän idean korvan taakse.

Leave a Reply