Laulujoutsenten elämää

Suomen_joutsenet_ry_IMG_1862

“Paska päivä!”

“Joo, ei ois pitäny tappaa sitä kettua.”

“Jep. Uidaan Kesoilille.”

6 Responses to Laulujoutsenten elämää

  1. Heh, sinänsä hauska juttu, mutta pakko palauttaa “räpylät maan pinnalle” sikäli että Kesoileja ei enää ole, niiden tilalla Neste ;). Laulujoutsenia, joukahaisia, noita uljaita kalevalaisia valkokauloja sitten on sitäkin enemmän, ja hyvä niin 🙂 Tiesitkös muuten että joutsenpariskunta saattaa pysytellä yhdessä läpi elämän! Siis tietysti edellyttäen että toiselle osapuolelle ei satu mitään: menetä henkeään voimajohtoihin törmätessään jnejne. Tässäpä olisi opittavaa meille ihmisillekin, siis parimuodostuksen pysyvyydessä:) Todellakin: monenmoista neuvoa, ohjetta ja osviittaa suomalainen luonto ja lintufauna meille tarjoilee, kunhan ymmärrämme äitiluonnon suurelta tarjottimelta niitä poimia. Nyt kiikari kaulaan, “hoksnokka” kuntoon ja ulos luontoon lintujen pariin. Syysluonto on nyt sykähdyttävimmillään 🙂

    • Minäkin yritän pysytellä vaimon kanssa yhdessä koko loppuelämän, eli siinä mielessä älykkyysosamääräni keikkuu kieltämättä samoissa suuruusluokissa laulujoutsenten kanssa. Luonnolta oppiminen taas on joo kun laittais rahaa pankkiin. Aletaan paskomaan kadulle niinkuin koirat ja sihistään puskissa kuin kyyt. Siinä bruttokansantuote nousee kohisten ja voidaan sitten varmasti maksaa sitä kansalaispalkkaakin. Hoksnokka-sanaa en ole ikinä kuullut, ilmeisesti koska en lue Harry Pottereita, koska ne eivät perustu tositapahtumiin, koska tehoton lapsivelho ei vetoaisi suureen yleisöön, koska suuri yleisö olisi ihan, että “Hohhoijaa, eipä muuttunut kärmeeksi läski lapsi, vaikka arpiotsainen rillipää kuinka puukeppiään heiluttelikin.” VETOAN SINUUN SPIELBERG: LOPETA AJOISSA!

  2. MITÄ JUMALAUTA??? OLLAANKO ME KESÄTEATTERISSA TAI JOSSAIN PUSKAFARSSISSA MITÄ????. Menkää saatana samppalinnaan maneereinenne, mikä lie viulunsoittajat katoillanne. LÖYTYYKÖ SIELTÄ LUONNOSTA MUUTA KUN NÄITÄ JOUTSENIA? SATAKOLKYTVIIS PUNNERRUSTA!!! Oppista-hei. Kylläkyllä, kyllä tää näinkin menee eisiinä mitään. NAAMA PASKAAN JA SIITTÄ SE LÄHTEE!! Ole sitten se joutsen, näytä meille, markkinoi se!! Ole meille kokakolaa, ole mersu, ole perkele markantalo niin sitten me ostetaan. Sieltä tulee Eisensteinin lastenrattaat kolisten marketin rullaportaita vai onko ne ostoskärryt perkele sulkia täys!! Ihan mitenkä vaan. MUTTA ANNA SILLE ENSIN SIALUS. SATAKOLKYTVIIS PUNNERRUSTA!! Helevetti mitä jatsia. Menkää lauantaitansseihin.

    • Kieltämättä joutsenten kuvia on kertynyt aika lailla. Voi johtua osin siitä, että on paska optiikka, ja kaiken jääkarhua pienemmän kuvaaminen yli viiden metrin päästä on huono idea. Toisaalta jääkarhun kuvaaminen alle viiden metrin päästä kuulostaa myöskin huonolta idealta – ellei tietysti joku halua sillä tavoin paeta nalkuttavaa vaimoa, huutavia lapsia, erääntyvää asuntolainaa, paskaa työpaikkaa, puoltavaa Volvoa, pakenevaa hiusrajaa ja kebabin hinnan jatkuvaa, kohtuutonta nousua. “Kaverilla on tippuri, mitä lääkettä suosittelisitte? Minun painoinen kaveri, samat allergiat.”

  3. Tiedätkös muuten mikä on näiden täällä melkoisen kattavasti käsiteltyjen laulu- ja kyhmyjoutsenen ohella kolmas maassamme säännöllisesti tavattava joutsenlaji? No, sehän on tietysti pikkujoutsen (Cygnus Columbianus), “serkkujaan” aikalailla pienempi laji, jonka nähdäkseen kannattaa tarkkailla joutsenparvia. Sieltä saattaa hyvinkin löytyä muita pienempi yksilö ja silloin lintufaunan tuntijan rinnassa käy lämmin läikähdys: Pikkujoutsenhan se siellä taittaa taivalta isompien “virkaveljien” seurassa 🙂 🙂 – Tämäkin esimerkki osoittaa että luonnossa kannattaa olla aina “tikkana”( Heh! :):) . Pikkujoutsenen sisältävän joutsenjoukkion kuittaaminen vain “tavallisena joutsenparvena” saattaa olla kohtalokas erehdys!! Meille tieteellisesti orientoituneille “orneille” lähes anteeksiantamaton sellainen 😉

Leave a Reply