Harvinaisuuksia etsimessä?

maailman_harvinaisin_lintu_IMG_1520

Uskon vakaasti, että tämä on Suomen harvinaisin lintulaji. Tai jos ei ole, niin aivan vitun sama! Soitellaan ja mennään syömään!

15 Responses to Harvinaisuuksia etsimessä?

 1. Nimimerkillä: “Mennyttä kesää haikaillen” 🙂 Niin pajulinnut kuin siepot kuin kaikki muutkin hyönteissyöjät nauttivat aterioitaan nyt joko “välitankkauksella” hyvää vauhtia matkalla Afrikkaan, ellei jo perillä. Tiesitkös muuten että pajulinnun – suomen yleisimmän linnun – lukumäärä on romahtanut viime vuosina 🙁 . Ja sama pätee moneen muuhunkin ennen niin yleiseen lajiin. Syynä ovat muutokset elinympäristöissä. Pojoiset lajit – kuukkeli, riekko jnejne – taantuvat, mutta kyllä jotkut ilahduttavasti yleistyvätkin: Ottakaamme vain esimerkiksi jylhän majesteettinen “petokolmikko”: Merikotka – muuttohaukka – ruskosuohaukka. Jylhiä ristinokkia ovat nämä pedot, ilahduttava on niiden toimintaa seurata – aika näkyviä puuhissaan kun ovat 🙂 ( Toisin kun ehkä eräät niitä kuvaavat “hapansiepot” :):):))

 2. Olisi hyvä jos melkein kaikki pajulinnut kuolisivat, niin kuvallani saattaisi olla jotain arvoa.

 3. Niin 🙁 kyllähän me elämme nyt kaikinpuolista luonnon köyhtymisen aikaa. Sykähdyttäviä luontoelämyksiä on yhä vaikeampi saada. Mutta yhdessä toimimalla ja “yhteen hiileen puhaltamalla” voimme varmistua siitä että yhä kaartelee hiirihaukan uljas siluetti taivalla, yhä kaikuu metsänreunasta keväällä peipon reipas säe, yhä kuuluu kalalokin riemukas kaklatus kaukaa selkävesiltä!! Uljas on suomalainen luonto, uljaat ja alkuvoimaiset sen lintufaunan edustajat 🙂 🙂

  • Hiirihaukasta ottamani kuvat tuppaavat olemaan sikäli rakeisia, että alan epäillä koko lajia jotenkin erikoiseksi. Varmasti vaativat seuraavaksi sukupuolineutraalia avioliittoa tai autotonta keskustaa siellä liidellessään. AUKOTON KESKUSTA PERKELE NIIN SAAVAT TUTA TEKNOLOGIAN KYLMÄN KOURAN!

 4. Mitä tää on ???? SATAKOLKYTÄVIIS PUNNERRUSTA SIINÄ ON SULLE SYKÄHDYKSIÄ perkele. Aikuset ihmiset täällä vinkuu ja vonkuu kun joku perkeleen pajulintu on kuollu. OLE SE HIIRIHAUKKA SAATANA, mene se, tee se! Ota tila haltuun, ole se taivas. Syö se pajulintu! SATAKOLKYTÄVIIS PUNNERRUSTA! Me ollaan miehiä eikä hiiriä. Kyllä te ootte pekettinne ja tikkenssinne lukeneet. Teoriapaskaa kaikki. MISSÄ HIKI? MISSÄ OKSENNUSPALLOT???

  • Sinä se olet levoton lapsi. Varmasti pukeudut erikoisesti ja käyt taidenäyttelyissä. “Oooh, mikä väännetty vispilä roikkuu tuolla taulujen seassa! Lisää apurahaa tälle taiteilijalle!”

 5. Heh 🙂 sen verran tässä “ravintopoliittisesti” oion, että hiirihaukka nimensä mukaisesti elää jyrsijäravinnolla, eli pajulintu ei sen “ruokalistalle” kyllä kuulu. Mitä taas oksennuspalloihin tulee, niin niitä tuottavat pöllöt, joita hyvinä myyrävuosina on runsaasti… Oletkos Joe havainnut hiiripöllöjä tänä vuonna? Niitä on aika helppo havaita koska ne istuvat näkyvästi päiväsaikaan myyräjahdissa sähköjohdoilla, tolpannokissa jnejne. Aikamoinen vaellus on käynnissä nyt, joten mahdollisuudet ovat hyvät etelä-Suomessa näitä Lapin asukkeja nähdä. Saattavatpa keväällä jotkut jäädä etelään pesimäänkin:) . Niin että kun punnerruksiesi lomassa pidät tauon – heh, 😉 , niin katso ikkunasta: saatat hyvinkin nähdä hiiripöllön. Se on karun suomalaisen syysluonnon tarjoama harvinainen, alkuperäinen ja sykähdyttävä näky!!! PS. Hiiripöllöllä on hauska ja helposti muistettava latinankielinen nimi: Surnia Ulula. 🙂 🙂

 6. Aivan turha tulla tänne kikkailemaan, jos asuu Lapissa. Sinne vaan sitten ja aluetukea ei tipu! Jos haluavat Surnia Ululat moottoritien Lappiin, niin maksakoot omilla verorahoillaan. Sitten jäävät siellä auton alle, EN YMMÄRRÄ ALUETUKIA!

 7. Heh, no niin, Mikä oli todistettava :). Olet oppinut jo ensimmäisen latinankielisen linnunnimen, eli olet astunut jo pienen matkaa “tieteen polulle” Tervetuloa vaan pidemmälle! Mitä enemmän lintufaunasta tietää ja ymmärtää, sen antoisampia ja sykähdyttävämpiä kokemuksia se tarjoaa. Kuten huomaat, on mukava tietää linnusta enemmänkin kuin vain että se on pöllö. Lintujen tarkoilla lajinimillä, latinankielisillä nimillä,käyttäytymisen tuntemisella, ruokavalion ja muuttoreittien tuntemuksella voit tehdä uudelleen vaikutuksen – niin, vaikkapa vaimoosi!!! 🙂

 8. Tämänkin sinä Reino-veljeni menit ja täytit karvapalleroilla, jotta saisit iltalehtien kahen minuutin julkisuuden: http://is12.snstatic.fi/img/978/1288617693274.jpg Täytetty karvapallero karvapalleroilla, sietääkin uittaa Jordaaniassa!

  • Näin tämän uutisen ja en ymmärtänyt, miksi viimeisillään uiva pöllö pelastettiin kajakin kyytiin. Kuka säälii kaislikossa nyt uivaa pöllöttä jäänyttä, nääntyvää haukea? Tai toisaalta jos hauki olisi saanut pöllön, niin kuka olisi säälinyt nääntynyttä lapsikrapua, jolla ei olisi ollut aterianaan hauen raatoa? Saati suomenruotsalaista komeljanttaria, joka olisi jäänyt rapukesteittä lapsiravun alamittaisuustapauksen vuoksi? EN KESTÄ KOMELJANTTAREITA! PÄÄTTÄKÄÄ KIELENNE JA PUHUKAA NORMAALISTI!

   • Kerrassaan upeaa!!! Luonto tarjoaa kyllä hienompia elämyksiä kuin parhaimmatkaan tv-sarjat tai elokuvat!!! Enpä usko että moni meistä tiedemiehistäkään oli kovin varma pöllöjen uimataidoista, mutta nyt saatiin selvyyttä siihenkin asiaan!! Kerrassan sykähdyttävää – niin emotionaalisella kuin rationaalisellakin tasolla. Uskon että tiede sai tästä havainnosta runsaasti lisää “purtavaa”. Ja me ihmiset – joko suoraan kuin tuo sankarillinen meloja 🙂 🙂 – tai sitten välillisesti median välityksellä, todella sykähdyttävän myöhäissyksyn luontoelämyksen. Tämä – jos mikä osoittaa että luonnossa kannattaa samoilla silmät auki , koskaan ei voi tietää mikä merkittävä (jopa tieteellisesti!!!, huom.) havainto voi odottaa “nurkan takana” :):):)

 9. Vaimolle jos puhun latinaa, niin se luulee mun ottaneen hapanta. En pidä riskin arvoisena.

 10. Tiesitkös muuten että vesistöjen happamoituminen aiheuttaa rehevöitymistä ja osaltaan muuttaa lintujenkin elinympäristöä. Näin sinun “ottamasi hapan” kulkeutuu (luonnollista tietä, toim. huom ;)) vesistöihin ja tekee siellä omaa tuhoaan. Ajattelepa että sinun “pieni hiprakkasi” voi välillisesti tuhota kuikan pesinnän!! Se kun suosii kirkkaita ja karuja vesiä (ehkä sinäkin) ja rehevöityminen on sille “myrkkyä”. Alkoholi on salakavala vihollinen, ja todellinen luonnonystävä ja lintufaunan puolesta taistelija välttää sen käyttöä!!! Mutta jos sinun on otettava, niin suosittelen, että sen jälkeen teet tarpeesi pihamaalle tai neutraloit eritteesi sopivan emäksisellä liuoksella. Näin vältymme luonnonarvojen tuholta ihmisen lyhytnäköisen toiminnan seurauksena!! PS. Suo anteeksi jos saarnaan, mutta luontoarvojen tuhoutumista vastaan on käytävä kaikin keinoin 🙂 🙂

 11. Et siis halua julkaista kommenttejani. Asia selvä, over and out

Leave a Reply