Laulujoutsenen ja kyhmyjoutsenen herkkä kohtaaminen

suomenjoutsen_ei_pida_kyhmyjoutsenta_juuri_minaan

Puoli päivää olin taas rähmälläni sohjossa niin tässä on tulos; suomen kansallislintu naama norsunvitulla, että: “Kyhmyjoutsen, yyyy!”. Kyllä on niin hienohelmaseks menny tämä uusi sukupolvi että pitää juustotkin siivuta tehtaalla vittu silloin kun minä olin nuori niin oli vaan pettuleipää ja teryleeniä ja käpylehmiä ja sotakorvauksilla maksettiin leskeneläkkeet rintamamiehille eikä kellään ollut koruja naamassa! On tultava muutos tai aikakone!

6 Responses to Laulujoutsenen ja kyhmyjoutsenen herkkä kohtaaminen

  1. Lintuatlaksen mukaan laulujoutsen pesii nykyään jo lähes joka ruudussa Suomessa:):):). Tiedäthän mikä on Atlas? Siinä Suomi on jaettuna 10×10 kilometrin kokoisiin ruutuihin, joiden pesivät lajit on kartoitettu ja laskettu. Lähes koko Suomi on aika hyvin havainnoitu, toki Pohjois- ja Itä-Suomen ruuduissa esiintyy puutteita. Siitä on mielenkiintoista katsoa vaikkapa oman “kesämökkiruudun” pesivät lajit. Yllätyksiä todentotta löytyy, myös sykähdyttäviä sellaisia!!”Onpa kiva nähdä että valkoselkätikka pesii meidän kunnassa” “Mukavaa että merimetso on kotiutunut meillekin” jnejne. Suosittelen kaikille orneille tutustumista (löytyy tuolla Lintuatlas-nimellä netistä:) vaikkapa seuraavan huonon sään sattuessa – tosin ei meille kenttäkelpoisille lintumiehille huonoja säitä olekaan!!

  2. Voi Arvo, ei tullu sulle elämän isojaossa Jack-pottia kun ruutua vaan käteen pukkaa. Mutta jos olet pelimiehiä, osta Jackilta lintukortit. Ihan korkkaamaton pakka, joka tipun pesä näkyvissä myötävalossa. Tanskalaisia ovat mutta ihan suomalaisilta lajeilta näyttää. Auttaa myös itä-Suomessa jos siellä kerran puutteessa eletään niinkus sanoit. PS. Hapan-Reinolle: Tämä tärinä on tosi.

  3. Äläs oo hapan-eero, eikun Reino. Ei kaikki suurkuluttajat ole surkuun luttaajia. Osta multa hyvä piilokoju niin ei Jormakaan jäädy, tossa on pihassa mulla eri malleja mullin mallin. Mikäs malli mullille laitetaan, löytyis uimapukumallia, vaatemallia, niiden kanssa on kuule hyvä soidintaa. Osta pois mallina kuleksimasta. Soitinta en oo linnulla ikinä nähnyt, mullakin enemmän soi Tinto. Toisinto viime kuulta: västäräkistä vähäsen, kotkasta koko Kossu, no joo kyllähän linturetkillä raitista ilmaa saa, mutta hyvä että vaan ilmaa. Tiedätkö mitä savolainen punkun ystävä sano kun tuli merivoimiin sodan aikana: “Saako täältä Merlottia?” Ostatko multa hyvän ilmankostuttimen,? Et vai, no ilmankos oot niin hapan. PS. Älä mee sulan reunalle vehkeines. PSPS. Ei tikka tapa. PSPSPS. Ottakaa Kari kii, huusi optikko kun tuttua myymälävarasta jahtas.

  4. Olisi varmasti hyvä, jos tänne kirjoittaminen ei olisi kaikille ilmaista. Viitonenkin per merkki niin olisin kebabeissa monta vuotta. Ehkä vähän hapantakin voisin ottaa ja volvon vaihtaa, mutta maailmaa en kyllä kiertäisi.

Leave a Reply