Kalasääksen komeaa kaartelua

IMG_5186_kalasaaski_light

Tämä lintu on ammuttuna ja maahanlevitettynä pauttiarallaa 1,7 metriä leveä. Västäräkki taas lienee jossain 0,1 metrin paikkeilla. MISSÄ ON KOHTUUS JOS SAAN KYSYÄ?

8 Responses to Kalasääksen komeaa kaartelua

  1. Molemmat ovat juuri oikein mitoitettuja sitä tehtävää varten, johon luonto on ne osoittanut :), nim. västäräkki pitkine riukumaisine pyrstöineen hyönteisten pyyntiin matalalta lennosta ja kalasääksi kapeine lokkimaisine figureineen kalanpyyntiin korkealta käsin. Hassua muuten ettei kalasääksen nimestä oikein päästä yksimielisyyteen: onko se nyt sääksi, kalasääksi vai kalasääski. Noh, rakkaalla lapsella on monta nimeä :):):). Kalasääksen syöksyminen saaliin kimppun on aina sykähdyttävä luonnonelämys! Se lekuttelee paikallaan pitkään korkealla ja sitten syöksyy “pommina” veteen. Monesti tulos on “suutari” tai sitten säälittävä pikku sintti jota se lähtee kiikuttamaan kaukana sijaitsevalle pesälleen. Sääksestä riittäisi tarinaa vaikka kuinka, mutta Afrikkaan matkalla on niistäkin jo valtaosa, joitain “mattimyöhäisiä” voi vielä sitkutella maassamme avovetten äärellä.

    • En ymmärrä monimuotoisuuden ideaa. Parempi olisi tehdä yksi kunnon lintu ja valmistaa sitä kunnon erä. Ehdotan noin lokin kokoista, harmaata, suomalaista, tavallisesti ääntelevää lintua. Käytös voisi olla miellyttävää, eli ei nopeita liikkeitä eikä jäätelön repimistä ihmisten käsistä joka on ostettu ihmisten itseansaitsemilla rahoilla ja siitäkin maksettu veroja ja veronomaisia kuluja Helsingin herroille niin että alkaa saatana vähän sapettaa jos ei ulkomaalaiset olisi niin erityistä porukkaa niin muuttaisin muualle!

  2. Voisitteko korjata saittinne rekisteröitymisen. Valehtelematta klikkasin nappia ainakin viisikymmentä kertaa ennenkuin päästi läpi. Mukavaa silti nähdä miten vähän vaatimattomallakin kalustolla saa ihan kohtalaista jälkeä aikaan. Kennothan noissa on ihan vaan pintaliitoskomponentteja!

  3. Rekisteröityminen on kunnossa ja kennot on hyvät.

  4. Noh, jos suomalaisilta kysyttäisiin, kalasääksi voisi olla se yksi lintu. Se pesii melkein koko maassa – joskin puussa:):) – ja on mukava mökkiläisten kesäseurattava, siis melko näkyvä “kalareissuillaan”. Suureen kokoon nähden sen äänet ovat melko mitättömiä, naukuvia, mutta mitään mitätöntä ei ole sen hurjissa veteensyöksyissä. Onpa yksi kuntakin ottanut sen nimekseen – nimittäin Sääksmäki keski-Hämessä. Juuri Järvi-Suomessa kalasääksen liitävä hahmo taivaalla on leimaa-antava. Mukavaa saada tänne muitakin asiantuntijoita, tervetuloa vaan Kamera-Ben!!!

  5. En kyllä pidä kalasääks… kalasääsk..kalaskää vittu antaa olla!

  6. Heh, harjoitus tekee metsurin miksei siis kalastajaa :):). Jos et opi suomenkielistä nimeä, käytä meidän asiantuntijoiden suosimia latinankielisiä nimiä, se helpottaa muutenkin kommunikointia “samanmielisten” kanssa. Pandion Haliaetus, ja staijaustilanteessa nopeita lajimäärityksiä luetellessa se taipuu yleensä muotoon “Pandari”. Havaintovihkoon kirjautuu muotoon P.hal.

Leave a Reply