Naakka-paakka pakana!

naakka_hangossa_b_IMG_2285 copy

Naakat ovat kuulemma älykkäitä lintuja ja kykenevät ratkomaan yhteistyötä vaativia, älyllisiä haasteita. NO MIKSI VITUSSA NIITÄ EI SITTEN PISTETÄ EDUSKUNTAAN?

6 Responses to Naakka-paakka pakana!

  1. No katsopa naakan ilmettä ottamassasi kuvassa. Tuossa päässä liikkuu varmasti enemmän ajatuksia kuin keskiverto-oppositioedustajassa 🙂 Naakat ovat viime aikoina yleistyneet kirkontornien nimikkolinnuista kaikkialle turuille ja toreille. Nokkelia kun ovat, saavat revittyä vahvatkin suojaverkot savupiipun päältä, sen olen itse todennut. Monisataapäinen syysiltana yösijaa etsivä naakkaparvi on aina sykähdyttävä luonnonelämys. Valitsemmeko tuon puun? Ehkä pyrimme tuonne – kirkon torniin? Entä miten olisi tuo lato, siellähän vietimme viime yönkin? Herttainen on naakka, ja ihmetystä aiheuttaa sen kyky valita pesäpaikaksi piipusta aina se ilmahormi, sen voisi sanoa olevan “naakkojen normi”

  2. En ole ennen nähnyt miehen muuttuvan naakaksi kesken tekstin. Hiukan kuin lepakkomies, mutta huonompi.

  3. On naakasta surullistakin kerottavaa. Joku vuosi sitten menin lämmittämään saunaa kesämökille talven jälkeen. Hormissa oli naakkain pesä, kuten niin monena vuonna aiemminkin. Pesä oli ilmahormissa, eikä siis savuhormissa. Olin saanut jo aikamoisen mukavan tulen pesään kun yht-äkkiä hormista alkoi kuulua outoa ääntä, ikäänkuin jotain olisi pudonnut ylhäältä alas. Toden totta, tulipesään mätkähti kokematon, kevään uunituore nuori naakka – eikä mitään ollut tehtävissä. Liekit nuolivat ahnaasti, irvokkaasti. Ilvoksuen käänsin katseeni toisaalle, agoniaa kavahtaen, enkä virkkanut perheelle aiheesta mitään. Kiittelivät löylyjä kun niiden aika tuli, tietämättä että naakalla ne oli tehty. Luonto on armoton.

  4. Kuka on vienyt Luonto-Arvin tunnukset? Heti palautatte ne ja annatte hänelle näppiksen takaisin. Hymiöt myös takaisin. Kaikki takaisin ja rahat takaisin. Edes takaisin!

  5. Heh! Täällä ollaan:):) Näinä päivinä voi nähdä naakan tutkimassa uutterasti pesäkoloja kevättä varten. Tiesitkös että sen voi saada pönttöönkin pesimään? Pöntön koko on suunnilleen sama kuin uuttukyyhkylle tai helmipöllölle rakennetussa pöntössä. Itse kuitenkin mieluummin näkisin pöntössäni “uuttarin” eikä olisi yhtään pöllömpää jos pöntöstä kurkistaisi pöllönpää:):). Molemmat edelliset ovat verrattomasti harvinaisempia kuin naakka, joka sitäpaitsi löytää yllinkyllin pesimäpaikkoja muualtakin. (Helmipöllö on aikalailla harvinaistunut viime vuosina, ennen se oli yleisin pöllömme!) Summa summarum kuitenkin alkuperäiseen aiheeseen palatakseni: Naakka ei ole mikään pönttö lintu, vaikka onkin pönttölintu.

  6. Luulin että joku oli kaapannut sut, mutta nyt asiat tuntuvat olevan normaalisti. Se on hieno tunne!

Leave a Reply