Kalatiiran kesäinen kierros

tiirae_palaa_kotiin_IMG_0539Olen ennenkin todennut, että vaikka halveksun syvästi koko lintumaailmaa, on Tiira eittämättä kuitenkin sen valioita. Tekee työtä joka päivä aamusta iltaan, satoi tai paistoi, ei roiku sossussa, ruokkii lapsensa ja puolustaa reviiriään, jonka tässä tapauksessa katson sen isänmaaksi SE ON MINUN ISÄNMAA SITÄ EI KUKAAN TIIRA TULE NOKKI… Eikun ohhoh meinasin nyt suuttua väärästä asiasta, kun piti juurikin hehkutella tiiraa ja sitten vasta suuttua. Se asia, mistä piti suuttua alunperin, oli NYT EN MUISTA SITÄKÄÄN VITTU KUN SOTKI NYT VÄÄRÄ ADRENALIINISYKÄYS KOKO TOUHUN! Pärjään kyllä. Reino parka. Yksin bloggaa pimeässä. Yksin ei muista mistä suuttuu eikä saa kierroksia moottoriin. Surullinen Reino. Hiukan pullukka Reino, muttei niin pullukka kuin vaimo väittää että on kumpu keskioluesta. Itse on läskiperse. Jos lukee tätä joskus niin ei ole NYT MUISTAN PITI SUUTTUA SIITÄ ETTÄ SAIN SELVILLE ETTEI TIIRA OLEKAAN KANTASUOMALAINEN VAAN MUUTTAA ETELÄAFRIKKAAN TALVIKSI! Tai siis kesiksi, koska maailman akseli on kiero, kuten Volvon ohjauskin VITUTTAA AIKA LAILLA! Eli arvostamani  Tiira on ulkomaalainen NIIN MIKSI SE SIIS SITTEN REHKII JA ON KUNNOLLA EI OLE OIKEUTTA TULLA TÄNNE KÄYTTÄYTYMÄÄN KERRAN VUODESSA KIVASTI J ARYHDIKKÄÄSTI EI TÄSMÄÄ NYT MAAILMANKUVA VAAN JÄRKKYY NYT EN HALUA MUUTTAA MIELTÄ SATTUU PÄÄHÄN HALUAN PITÄÄ SAMAT HYVÄT AJATUKSET! Yritän vastaisuudessa yhä halveksua, mutta vaikeaa on kun vetävät laiturilta käsin 14 h työpäivää. PYSY VANHA HYVÄ NUORUUDEN MUSTAVALKOINEN MAAILMA, TULE KOLMIKANTA JA PELASTA REINO!

 

 

4 Responses to Kalatiiran kesäinen kierros

  1. Niin, heh, tiirahan sisiinä alaviistosta kuvattuna kaartelee kiivaa kaavaa alati tarkkaavaisena 🙂 🙂 Oletkos muuten tullut ajatelleeksi tiiran kalastuspuuhia seuratessasi, mistä sana “tiirata” mahtaa olla peräisin??? Ei liene kaukana ajatus, että juuri tämän sulavalinjaisen linnun tarkkaavaisesta katseesta, jolla se etsii pintaveteen eksyneitä pikkukaloja syöksyäkseen seuraavassa hetkessä “pommin” tavoin niiden kimppuun veden pärskyessä yltympäriinsä !!! Niin, tottavie, mukava on seurata tiiraa näin, mutta samalla tuntea kunnioitusta, kun se sitten lukuisten epäonnisten saalistusyritysten jälkeen vihdoin onnistuttuaan lähtee kiikuttamaan mitätöntä muikkua (salakkaa, simppua, kuoretta jnejne, saaliskaloja) kenties hyvinkin kaukana sijaitsevalle pesimäluodolleen. ( Saattavatpa vielä lokinryökäleet tehdä matkalla kiusaa ja napata tiiralta saaliskalan!) . Niin, tästäpä touhusta tiiran päivät täyttyvät, ja sitten onkin aika lähteä kesän päätyttyä muutolle 🙁 ( ;( Tiesitkös muuten että lapintiiralla on lintumaailman pisin tuo itsekin mainitsemasi muuttomatka, nim. aina Jäämereltä Etelä-Afrikkaan, siinä onkin lentämistä 🙂 🙂

    • MISSÄ SITÄ OLLAAN OLTU REINO YKSIN PIMEÄSSÄ KIRJOITTANUT ELÄIMISTÄ JOISTA EN VÄLITÄ LUONTOTIETO ON PUUTTUNUT EI VOI KUKAAN LUKEA JOS EI OLE FAUNAA JA BIOTOOPPIA JA SIBELIUSTA JA VITUT! Huh! Huh. Huh, helpotti, piti siis vaan siis sanoa että tervetuloa takaisin pitkältä tauolta!

  2. Niin, heh!, ornitologin kiireet ne tästä sen kuin vain kiihtyvät!! Lintufauna vamistautuu kevään tuloon, ja silloin meillä lintumiehillä riittää monenmoista tohinaa ja kiirettä 🙂 .). Pöllöillä aloitellaan tässä helmikuussa; jokos olet itse käynyt pöllöretkillä? Sumuisen tyynessä matalapaineyössä etäältä kuluva huuhkajan kumea “huu-u”, on alati sykähdyttävä elämys, kuten ovat luonnollisesti myös esim. helmipöllön puputus: “pu-pu-pu-pu” viirupöllön haukahteleva “vu-hu-huu” sekä sarvipöllön yksitotinen: “huu”. Niin, todellakin, näistä auditiivisista antimista rakentuvat kevään tikapuiden ensi pienat. Maaliskuu tuo tullessaan monenmoista nähtävää ja kuultavaa, niinpä meitä ornitologeja ei niihin aikoihin “sivistyneessä maailmassa” juuri nähdä eikä kuulla 🙂 🙂

Leave a Reply