Kukas pikkuinen se siellä nokkii?

surkea_lintu_ja_vastaava_kuvanlaatu

Tämä se on kyllä taas niin surkea lintu ja/tai kuvanlaatu, että  tulee raavaammallekin miehelle harrastuksen vaihto mieleen. Jos joku tunnistaa lajin, niin soittakaa saatana poliisille ja jos on ulkomaalainen niin tulliin! Keskoskaappiin kuuluu tämänkokoiset sintit eikä luontokuviin!

5 Responses to Kukas pikkuinen se siellä nokkii?

 1. Kyllähän tuossa selvästi puukiipijän (Certhia familiaris) ” makua” on! Lystikäs ja vaatimaton pikkulintu, joka viihtyy usein tiaisparvissa. Nimensä mukaisesti se kiipeilee puunrungoissa ja tekee aika hassun siksakmaisen nousun edetessään rungosta huipulle.(Johdonmukaisen nousujohteinen ura voisi toimia esimerkkinä meille työelämässä aktiivisesti vaikuttaville:) )Tiesitkö muuten että puukiipijöille voi valmistaa pesäpöntönkin, mutta ei suinkaan tavallista, vaan aika erikoslaatuisen konstruktion joka koostuu runkoon asennettavasta puunpalasta. Puukiipijä nimittäin luontaisesti asustaa tuohen muodostamissa koloissa, joita luonnonmetsissä on aina vain vähemmän. Tuohihan se urallaan kiipiviä ihmisiäkin useimmiten kiinnostaa !! PS. Ilmeisesti matelijakautesi on ohi, kun olet palannut “päiväjärjestykseen” lintujen pariin. Hyvä niin:)

 2. Jotenkin löi mittarit niin punaiselle, että kirjoitan nyt tähän sitten saatana runon puukiipijälle:

  Kelvoton,
  tää lintu on,
  asunnokseen kolon
  hän vaatii eikä normi
  kelpaa pönttö, hormi
  katoavan
  sen toivon, ruojan!

  Nyt en kyllä yhtään tiedä mikä minuun meni menenkebabille.

 3. Heh, et liene ensi kertaa “kepappia kyydissä” sananiekkana. Tuosta kuvasta muuten näet miten oivallinen suojaväritys puukiipijällä on: se maastoutuu täysin koivunrunkoon ja on siten melkoisen näkymätön vaikkapa varpuspöllön hyökkäyksiä vastaan. Muita mestarimaastoutujia: lehtokurppa, merisirri, hautova haahka, pulmunen -tuleeko sinulle muita mieleen? Voittajalle iso iskender!!

 4. En kyllä muista kirjoittaneeni tuota. Otin eilen vähän hapanta.

 5. Runoilija maastoutuu, olet Iskenderin ansainnut!

Leave a Reply