Lintu jännittävässä asennossa, tunnistatko?

ei_paata_eika_hantaaIMG_4418

Kuvasin linnun, joka on ilmeinen sotaveteraani. En näe syytä morkata.

7 Responses to Lintu jännittävässä asennossa, tunnistatko?

  1. Kyseessä on “merijalkaväen harakka”, eli meriharakka. Kovasti yleistynyt kahlaaja rannikoillamme, onpa sitä tavattu enenevässä määrin sisämaassakin. Lystikäs kiikittäjä, kova mekastamaan ja antamaan kyytiä pesärosvoille, rannikkojen eittämätön väriläiskä. Enpä tiedä onko toinen jalka vioittunut, joskus kahlaajat lepäilevät toinen jalka ylös nostettuna. “Verijalkainen osterinsyöjä” on linnun latinankielinen nimi, Haematopus ostralegus. Kiinnostavia asioita tarjoilee meille laaja linnustofauna, ja myös latinankieliset nimet avaavat siivekkäiden tuntemukseen aivan uuden väylän!!

  2. Tsiisus sentään, mene nyt hyvä mies ostamaan uudet laatulinssit…pitikin katsoa vielä tääkin reissun päätteeksi. No, ei, siis, olkoon. Ihan sama. Tää taitaa olla samalla kiikarilla kuvattu, kuin se variksen silmä.

  3. Luonto-Arvio: Pidän merijalkaväestä, kunnon porukkaa!
    Kamera-John: Mielestäni tässä on kyllä riittävästi megapikseleitä.

  4. Nokian Lumiassakin on joidenkin “asiantuntijoiden” mielestä riittävästi megapikseleitä…buuhuu. Vanjoki aikoinaan sanoi, ettei kohta järjestelmäkameroita tarvita lainkaan, kun meillä on niin hyvät kamerat, niin hyvät kamerat. Just joo. Kuinkas kävi. Ei se pikseleiden määrä aina ole ratkaisevaa, vaan kuinka ne prosessoidaan ja mitä informaatiota sinne linssit tuottaa. 60D:ssä on 18 megapikselin APS-C kenno ja digic 4 prossu, ja mun kamerassa 1DX:ssä on myös 18 megapikselin täyskokoinen kenno, jonka prosessointia hoitaa kaksi digic 5 + prossuu. No kummassahan mahtaa olla parempi kuvanlaatu kokonaisuudessa. Ei ainakaan Lumiassa, bro. Eikä 60 D:ssä.MOT.

  5. Taidat olla 6D miehiä. Valmistajan internetsivujen mukaan kamera on edistyneille harrastajille. Näinköhän?

Leave a Reply