Kuvausretki Nuuksion kansallismaisemassa

joutsenen_evoluution_kostoKävin tänään Nuuksiossa kuvausretkellä. Oma häviö, ei vittu linnun lintua! Tai oli viekas käpytikka ja typerä närhi, mutta olisi taas joo pitänyt olla kilometrin polttoväli ja neljä terapixeliä. Satoi eikä näkynyt sieniä. Tervetuloa Suomen luontoon kaikki vähämieliset idiootit, varmaan maksatte tämän tasoisia verojakin ihan mielellään! Tässä nyt sitten lohdutukseksi viime keväinen kuva kyhmyjoutsenista (oranssit nokat, terveisiä Luoto-Arvolle!) Porkkalassa. Oli jonkinlainen Ménage à trois menossa, kaksi normaalijoutsenta ja yksi epänormaali. Kun olin nuori, kaikki joutsenet oli normaaleja.

 

5 Responses to Kuvausretki Nuuksion kansallismaisemassa

  1. Kiva. Toivottavasti et “ottanut nokkiisi” siitä kyhmärikommentista. Ornitologit ovat vaan noiden tunnistushommeleiden kanssa aina tarkkoja. Menee vähän offtopiciksi, mutta monessa tv-ohjelmassa olisi hyvä käyttää meidän asiantuntemustamme. Tuntuu nimittäin vähän hassulta kuunnella pöllön soidinhuutelua keskellä kesää tapahtuvassa filmissä. Tai käki kukkuu elokuussa – sehän lopettaa kukkumisen jo juhannuksen tienoilla. Muistaakseni äskettäin tulleessa Havukka-Ahon Ajattelija -sarjassa oli vähän tällaista. Esim. alkukuvissa näytettiin liitelevää kalasääkseä ja sitä tiirailevaa ajattelijaa. Sillä kait viitattiin hänen kuuluisaan lauseeseensa: “Ajatus on hiirihaukka”. Ei ihan toiminut…. Sen verran vielä pakko oikaista että “nikkini” on Luonto-Arvo. Mutta sattuuhan sitä vihreitä paremmissakin piireissä!

  2. En ota helposti nokkiini, koska olen aika tasainen luonne, mutta mitään meitä ei ole eikä tule. Dokumenteista olen samaa mieltä: suureksi osaksi roskaa. Lisäksi täysin epärealistista kalustoa, jolla kuvataan lavastettuja tilanteita täytetyillä eläimillä. Naftaliini haisee ja eläimet näyttää kuolleilta. Kuvasin kerran hiirihaukan, mutta tähän ei nyt näköjään pysty liittämään sitä kuvaa. Paskaa ohjelmointia!

  3. Joo, en tarkoittanut dokumentteja vaan ihan fiktiivisiä sarjoja jne. Täytettyjä eläimiä en kyllä ole nähnyt sarjoissa. Etäällä kaartelevan hiirihaukan erottaminen mehiläishaukasta on muuten aika konstikasta. Piekanasta puhumattakaan. Itse olen “pruukannut” erottaa ne niin, että hiirihaukka on jotenkin rotevampi kun taas mehiläishaukka antaa jotenkin hontelon mielikuvan. Piekanan valkoinen yläperä taas on takuuvarma tuntomerkki, mutta sekään ei aina kaukaa valitettavasti näy, joten joskus on tyydyttävä määritykseen P.api/But.sp (Pernis apivorus=mehiläishaukka, Buteo sp=hiirihaukkalaji, kattaa siis myös piekanan). Sorry, tässä tuli vähän “ornis-slangia”, mutta kun se on toinen luonto (tai oikeastaan ensimmäinen:):):)) niin minkäs teet!

  4. Ei niillä pelkillä pixeleillä kaikkea pelastettua saa, mutta kyllähän niissäkin bigger is better – ajatus pitää osittain paikkaansa. Mutta isotkin kennot tarvitsee partneriksi laatua nokalle. Tämmöiset harmaat kuvat paljastavat armotta värimoiree ongelmat, jotka syntyy kennon ja linssin heikkouksista .
    Vesihän suorastaan väreilee värikohinaa, jonka saa kyllä photarissa poistettua. Lisäksi mua on aina siepannut – ja tää ei nyt ole pelkästään tän ruudun ongelma – tuo kinokameroiden idiottimainen kennon kokosuhde, joka saa tämmöiset pystykuvat näyttämään ..no..idioottimaisilta. Hieman ehkä crop toolia kehiin, pliis.

Leave a Reply